31 Mars 2011

Vaknade strax före sex och orkade inte somna om. Somnade efter ett i natt men det är en nackdel med nattjobb att det blir så här ibland. Så halv sju satt jag vid datorn och halv åtta låg jag i badet. Strax före halv elva var jag på väg ut , men då ringde telefonen. Det var mamma. Vi pratade till strax efter elva,hade försökt avsluta tidigare eftersom jag skulle vara hos Carina klockan elva. Men till slut var jag hos henne och fick träffa hennes " barnbarn" En liten hund som hette Alfons. Han var jättesöt. Skrämde inte ens mig. Ville helst bara bli kliad på. Han var fortfarande valp.
Sofie kom hit en sväng under eftermiddagen och pratade bort en stund.
Maten blev kycklingfilé, ris och grönsaker.
Nu ikväll har det blivit lite hockey och en serie på ettan som började med första avsnittet idag. Har även passat på att virka samtidigt. Emelie har ju önskat sig en virkad duk av sin gamla Moster så då måste jag ju se till att bli färdig med den tills hon fyller år.
Godingen Sammy midsommar 1983. Han vill bara lukta på blommorna.  Pappa Sten-Åke får vara med och hålla i vasen.
Moster Susanne och Lillflickan Jennifer midsommar 1993. Hemma hos Morfar och Anita i Nykroppa.
Eftersom jag var uppe så tidigt i morse så blir det snart sängen för min del.
God Natt Kram ♥
'

30 Mars 2011

Natten på jobbet gick super fort. Beror säkert på att det var den sista för perioden. Väl hemma så sov jag mellan 8 - 12.30. Kollade vad som fanns i kylskåpet sedan blev det en tur till ICA. Eftersom jag har haft syjunta här i kväll så bakade jag en morotskaka och gjorde en pasta-kycklingsallad. Kurt var hit med ägg åt mig. Fattar inte vilken bra koll han har på oss och våran konsumtion på ägg. Hade bara ett par stycken kvar så jag hade funderat att ringa till honom.
Anette och Lena kom vid !8 - Tiden. I dag blev det faktiskt lite gjort för oss alla tre. Det blev inte bara en massa prat.
Sofie döptes 19 Mars 1988 och i samband med det så gick vi till fotografen. Så den här bilden är ganska precis 23 år. Titta om ni hittar Sammys hand. Sofie var 4 månader.
Ni får ha en bra natt.
Kram ♥

29 Mars 2011

Natten gick fort i natt. Pl 13 hade startats 20.30 men på hela natten fick vi inte en enda kaka som gick att använda så 05.15 bestämdes det att den skulle köras ur. kan man säga att det kostade mer än det smakade.
Somnade vid halv åtta men fram till nio sov jag jätte dåligt sedan blev det lite bättre. Gick upp 13.10.
Den här boken släpptes idag och därför var jag tvungen ut på stan. Annars vill jag gärna stanna hemma efter nattskift. Så jag åkte ner till COOP för det var de som skulle sälja den. När jag parkerade bilen såg jag Pappa sätta sig i sin så jag pratade bort en stund med honom.
Maten för dagen blev ungsbakad potatis och kött.
Det som återstår är att göra sig iordning för sista natten med gänget. Skall bli helt underbart att få vara ledig i ett par dagar.
Ha det gott allal glada.
Kram ♥

28 Mars 2011

Vaknade vid niotiden. Satte på datorn och ringde till Sofie. Hon skulle åka till Karlstad direkt hon hade slutat jobba i Kristinehamn. Eftersom jag hade lovat ringa när jag vaknade så blev det så. Hon skulle till Smart eyes och prova ut sina linser. Det verkade som det gick väldigt lätt för henne. Hon tog en sväng förbi Mormor för lite healing innan hon dök upp hos oss. Lagom till middagen. Så idag var vi fyra runt köksbordet som åt pasta med baconsås.
Annars har jag nog mest haft en rejäl slappardag idag. Kan behövas innan nattskiftet.
Några nya ( gamla bilder )
En härlig sommarbild på Sammy och hunden. Det är så man längtar efter sol och bad. Svensk sommar när den är som bäst.
Tre busungar på våran trapp. Sofie vill gärna visa sin glugg i munnen. Man kan nästan tro att Emelie och Sofie är tvillingar.
Goa Farmor i Bälinge utanför sitt hur sommaren 1971.
Nej nu börjar det bli dags för mig att vakna till liv så att jag är pigg på jobbet i natt.
Kram ♥

27 Mars 2011

Ja idag gick förmiddagen undan i ett nafs. På jobbet har det varit lite lugnare än igår. Trodde att de flesta vet när klockan ställs om. Men jag hade en man som kom till jobbet klockan tre i dag istället för två. Han berättade att han satte på text teven då visade klockan 14.15 istället för 13.15. Då fick han lite panik. Men allt löste sig till det bästa.
När jag kom hem nu i kväll så satte jag mig framför datorn. Precis när jag skulle börja skriva detta så ringde telefonen. Min kära son Simon som jag trodde var på övervåningen och sov. Han var hos Snibban och undrade vad jag gjorde. För han ville gärna ha skjuts hem. Så nu har jag varit ute och luftat lite på mig.
Tar med två halvgamla bilder
Anita , Katrins son Arvid och busungen Simon. Det här tror jag är elva år sedan. Arvid är född i maj så han är nog bara ett par månader här.
Här är det dags att börja skolan efter sommarlovet 2000. Simon ser ut som en riktig lurifax, det är han ju också.
En stor Godnatt Kram till er alla ♥

26 Mars 2011

Vaknade 7.10, Sten-Åke började röra på sig och lättväckt som jag är så åkte mina blå också upp. Vi läste morgontidningarna och halvslumrade lite. Det var jag som gjorde det. Halv nio blev det dags för frukost.
Gjorde iordning en köttgryta och ris innan Simon skjutsade mig till jobbet.
Dagen började bra på jobbet men sedan råkade jag ha vägarna förbi Hsul 5. Där blev jag kvar i två timmar för den maskinen krånglade överallt. Helt ärligt så var den maskinen ett rent helvete idag.
Stenis var snäll och kom till Barila och hämtade mig när jag hade slutat. Han hade även köpt hem en god räksallad, som jag har ätit upp nu. Känns att man börjar bli människa igen.
I dag blir det två halvgamla bilder.
Min Simon innan han började på gymmet..... Kolla in den lilla knutna näven.
Det här var något Sammy höll på väldigt ofta med . Kan ju tala om att grannen Kurt stötte på några puckar ibland när han klippte sitt gräs. Tur att han tyckte och tycker om ungarna.
Nu fär ni inte glömma att ställa fram klockan innan ni går och lägger er. SOMMARTID, Välkommen.
Kram ♥

25 Mars 2011

Vaknade till lite grann vid sju men somnade om och blev väckt av mobilen när det kom ett sms där det stod Vaken ? Då var klockan halv nio och det var kära Sofie som var på väg hem från jobbet i Kristinehamn. Hon skulle direkt till nästa jobb, Storbron, där slutade hon sedan 16.00.
Eftersom jag hade tagit ut en semesterdag så tog jag det ganska lugnt. Handling, dator och ett långt skönt bad.
Det är ju våffeldagen så därför stod det färdiga våfflor på bordet när Sten-Åke och Simon kom hem från jobbet.
Sedan var det bara att göra oss iordning och hämta upp Sofie för vidare färd mot Kristinehamn.
Vi kom fram strax efter 17, då var det lång kö utanför kyrkan. Men vi fick rätt så bra platser.
Det var ett väldigt bra ljud i kyrkan.
Vi var på Eldkvarn med Plura i spetsen.
Tror vi var nöjda och belåtna alla fyra.
Sofie köpte sig en tygkasse och Simon valde en T-shirt. På väg ut ur kyrkan fick de autografer på sina saker de hade köpt.
Vi var hungriga allihop så vi åkte till ROMA för lite mat. Där var det väldigt mycket folk så det tog sin tid innan vi fick maten. Men vi hade ju inte bråttom. Däremot hade vi ju tid att sitta och prata med varann och det var trevligt. Annars är det ju alltid någon som stressar runt.
Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med min semesterdag. Hoppas att det finns möjligheter till fler sådana här dagar.
Ha det gott mina vänner.
Kram ♥

24 Mars 2011

Ja då var det sista tidiga morgonen för den här perioden. Men nu framöver blir det bara lättare att gå upp så tidigt. För det gör väldigt mycket att det börjar bli ljust på morgonen.
En snabb och bra dag på jobbet.
När jag kom hem så satt jag vid datorn en stund innan jag började med maten, som blev ugnstekt falukorv och potatismos.
Ringde till Farsgubben en sväng för att kolla hur läget var med honom. Det verkar gå åt rätt håll och det känns ju bra. Men någon fast telefon hade han fortfarande inte.
Nu i kväll har jag mest suttit och grejat med mina bilder. Det är kul men det tar en väldig tid.
Det får väl bli ett par bilder i kväll också.
Den här bilden på Jill och Sofie var med i Filipstads tidningen idag. De skulle svara på någon fråga om ett mode de inte glömmer.
Några bilder från 1970 - talet
Som ni ser så gjorde jag så gott jag kunde i köket redan som 16 - åring. Fast det verkar som jag tar en paus i diskplockningen.
Lilla Charlotte med en ganska så nyfödd liten Linus. Eftersom Linus är född 22 April 1977 så kan jag tänka mig att denna bild är från maj - juni någon gång. Funderar på om det är när Marina konfirmerades.
Nej nu mina vänner skall jag göra mig iordning för natten.
Kramar ♥

23 Mars 2011

En tidig morgon gjord, gick upp 4.10. Kände mig väldigt uttråkad hela dagen på jobbet. Varför vet jag inte, för allt rullade på som det skulle och dagen gick fort fastän att jag tyckte den segade sig ibland.
När jag åkte hem blev det först Wasabutiken för Sten-åke hade en arbetskamrat som ville ha röda wasamackor. Köpte med en grön låda till oss också, den tycker jag är klart bäst.
Sedan blev det en tur till ICA. När jag kom hem var det bara att börja med maten. Det blev kycklingvingar, pommes, sallad och sås.
Sofie kom in en sväng när hon hade slutat på dagiset. De ringde förra veckan och undrade om hon var intressarad av att jobba ute på Storbron ibland. Rätt käckt för det är på den avdelningen som hon gick på som femåring. Så hon jobbade med sina gamla fröknar Maria och Nina. Det hade känts bra tyckte hon.
Nu ikväll har Stenis och jag tittat på filmen Cornelis, den var bra.
Eftersom jag inte har så mycket att skriva om så får det bli några bilder.
Sofie en midsommar ute i stugan hos Morfar och Anita. Här var hon 4 ½ År.
Den äldsta av våra hockey pojkar. Han älskade att gå omkring med skridskor och klubba i hallen på mattorna där. Ja hjälm användes ju också förstås.
Den yngsta tyckte det var bäst att använda hjälm men att ha en mjukare variant på fötterna.
Sista bilden är jag när jag gick i fjärde klass. Har ni sett vilken skjorta . Jag som aldrig har gillat att blanda blått och grönt. Men den var säkert modern. Här gick jag i Nysäters skola.
Ha en go kväll alla glada.
Kram ♥

22 Mars 2011

Vaknade halv nio. Stökade runt lite tills jag fick storfrämmat av Mona halv elva. Vet inte när hon var hem till mig senast. Men nu blev det pratat ända till halv tre.
Började med maten men upptäckte att det fattades ingredienser så det blev till att slänga sig i bilen och åka till ICA.
Men när grabbarna kom hem så var maten färdig. Det blev lasagne.
Gjort iordning Oriflame beställningar och betalat räkningarna för den här månaden.
Här kommer några bilder från det trevliga 90 - talet.
Simon och Ricky. Slutet på 91. Innan Simon blev reserverad för hundar.
Den här bilden på mina busfrön som är tagen november - 92 älskar jag.
Simon på en skolavslutning. Den pojken har verkligen gått sin egen väg med stilen. Långhårig och rosa skjorta och baskern i näven. Mammas smurf.
Nej nu blir det teven en stund innan det blir sängen.
Kram ♥

21 Mars 2011

Ja då var det måndag igen. Vad fort veckorna går ändå. Men nu är vi på väg åt rätt håll, Vårdagjämning idag. Gilla.
Pratade i telefonen med Mor en stund under fm. Precis när vi la på så ringde Anette. Vi skulle ha syjunta hos mig i kväll egentligen, men Anette var tvungen att passa sitt lilla barnbarn Ella. Det är kul att prata med folk i telefonen, för det mesta iallafall. Men idag vart det besvärligt eftersom våran stationära hade slutat att fungera så jag satt på en stol i hallen och tog mig ingen väg. Men nu är det avhjälpt - Stenis och jag gick ner till Expert när han kom hem från jobbet. Det blev en som är två.
Maten idag blev kalops och potatis.
Städade badrummet när vi kom hem från stan. Sedan tappade jag upp ett härligt bad med skum . Låg och läste och njöt i säkert en halvtimme.
Har tittat på Gynekologen från Askim.
Några gamla bilder.
Bakom det här kortet hade jag skrivit att det var dagen efter Pappas födelsedag alltså 15 / 2 1971. Kära Pappa är alltså 32 År.
Lilla söta Charlotte, sommaren 1971 i Södra Ed.
Här har nog Mamma gjort Marina fin i håret. Stolen som hon sitter i är hos Mamma så jag misstänker att vi är där och hälsar på. Härliga lockar och fin skinnkjol.
Nu får ni alla ha en trevlig kväll.
Kram ♥

20 Mars 2011

Vaknade ganska precis klockan nio. Grejade lite här hemma under förmiddagen med diskning, dammsugning mm innan det var dags att göra sig iordning för en tripp till Karslkoga.
När jag kom ut och såg cyklarna så insåg jag att det dröjer nog ett tag till innan all snön är borta. Men visst har det varit ett par fina dagar med sol.
Vi åkte till Familjen Brörndahl / Svensson. Vi blev bjudna på god lasagne och en prinsesstårta som sa mumma i magen.
Eddie fick ett litet paket av oss. Jag hoppas att det kan förströ familjen ibland.
Klockan fyra satt vi i Nobelhallen och tittatde på matchen Karlskoga - Grums. Karlskoga ledde ända till slutet i andra perioden. Matchen slutade 4-5. Sammy gjorde en ass.
När vi kom hem så gjorde jag matlåder till grabbarna som skall jobba imorgon. Gjorde även varma mackor till mig och Stenis som vi åt när vi tittade på Solsidan. Nu förstår jag varför jag inte har gift mig ... Fast i och för sig så kan det ju även bero på att ingen har friat.
I dag fick jag in bilden på sovrumsfönstret. Tycker ni att det blev för lila ??
Nu är det dags att leta upp kudden. Sov gott allihop.
Kram ♥

19 Mars 2011

Vaknade första gängen vid åtta men eftersom jag inte somnade förrän halv fyra i natt så somnade jag om till 9.45.
Efter frukosten ringde jag till Pappa och hörde om han skulle ha något från affären eftersom jag ändå skulle dit och så hade jag tänkt mig ner till Nykroppa för att se med egna ögon hur Pappa mådde.
Sten - Åke och jag kom ner till Nykroppa strax efter 12. Sofie och Lowa dök upp en timme senare.
Först ville inte Lowa komma in för hon ville sitta i bilen och lyssna på skivan med melodifestivalen 2011. Men när jag lovade henne en sådan skiva sen så gick hon glatt med in.
När hon upptäckte Pappas fina badkar så ville hon bli fotograferad där med Sofie. Får hon som hon vill så skall hon komma tillbaka och bada där.
När flickorna kom in i ett annat rum så hittade vi en snygg karl där.
När vi kom tillbaka till Filipstad så fick jag bränna en skiva till Lowa det första jag gjorde. Hon blev överlycklig. Jag fick kramar och en massa tack.
Sten-Åke och jag gick ner till Köket för att få i oss lite mat. Det blev dagens med fläskfilé och rostad potatis.
Putsade fönstret i sovrummet och satte upp nya gardiner. Tog en bild på fönstret men har försökt att ladda upp bilden tre gånger men det går inte. Får se om det går bättre i morgon kanske. Städade iallafall resten av rummet också.
Nu ikväll har vi ätit lite ost och kex till teven.
Kram alla glada ♥

18 Mars 2011

Natten gick fort på jobbet. Men det var hur underbart som helst när klockan blev sex och man visste att nu är jag ledig. Somnade vid halv åtta. Gick upp strax före tolv. Sofie kom hit halv ett , då drog vi mot Karlskoga. Hämtade upp Stenis på Kartro och vidare mot Karlstad. Sofie hade en tid på Smart Eays. Hon skall köpa sig linser. Sten- Åke hämtade sina glasögon.
En snygg karl eller hur ? Ovanligt att titta på honom med glasögon på.
När vi var färdiga på stan så åkte vi hem till Mamma. Där blev vi bjudna på middag. Fisk i ugn och pressad potatis. Smakade jätte gott.
Sofie blev healad av mormor. När det var klart så blev det en fika innan vi åkte hem.
Lite gamla bilder igen.
Våran snygga Far för cirka 50 år sedan. Han är ute och åker båt med min Mor. Skulle vara kul att höra vart ni åkte mm.
Farbror Janne och jag våren 1960. Janne är uppklädd för det är hans konfirmationsdag.
Som ni ser så har även jag varit blondin. Men det varade inte så länge. Snygga kläder det var på den tiden. Har för mig att mönstret går i lila.
Kramar ♥

17 Mars 2011

En bra natt på jobbet. Fast det började lite jobbigt. En tjej som åker från Kristinehma kom in på kontoret strax före tio i går kväll och talade om att hon inte mådde bra. Ärligt talat så handlade det nog om sekunder när hon rusade ut från kontoret och in på toaletten. Hon hade magsjukan.
Sovit uruselt idag. Orkade inte somna förrän halv nio. Vaknade med huvudvärk. Det är typiska nattskift.
Gjorde pannkakor till middag.
Nu har jag legat på soffan och halvtittat på en Beck film som gick på någon kanal.
Snart dags att dra till Barilla för sista natten med gänget.
Kram ♥

16 Mars 2011

Vaknade inte förrän 8.50. Skönt eftersom jag börjar med nattskift idag. Sofie kom in en stund under förmiddagen. Hon skulle få hit två tjejer, en från Karlskoga och en från Kristinehamn. De är iväg på tulpanbindning ( tror jag ) de skulle göra något med tulpaner iallafall, nu ikväll.
Mellan 14 - 16.20 var jag iväg på samordnarmöte. Var bara att skynda sig hem och dra igång med matlagningen. Det blev lövbiff, ugnsbakad potatis och grönsaker.
Några gamla bilder.
Semester på Öland. Vi ser ganska bekymrade ut måste jag säga. Vi kanske är nyvakna.
Här är jag 10 år. Jag misstänker att jag tyckte jag var skitsnygg här, ha, ha.
Kolla in läpparna. Tur att det inte blev en vana att använda läppstift.
Ni får alla ha en bra kväll.
Kram ♥

15 Mars 2011

Vaknade halv nio och kände mig urtrött. Men efter ett par minuter så masade jag mig upp. Fick klä på mig direkt och traska ut och hämta tidningen. Annars är jag så bortskämd med att den ligger på köksbordet men nu hade nog tjejen varit lite sen.
Började förbereda maten. Köttbullar, potatis, sås och morötter.
Sofie kom in efter att hon hade varit och besiktat sin bil. Hon halvlåg i soffan en stund och tittade på teven. Var trött efter att hon hade jobbat dygn i Kristinehamn.
En bra dag på jobbet.
Nu försöker jag med några gamla bilder igen. Jag hoppas att ni inte blir lika upprörda den här gången.
Den här bilden valde jag för det var den första jag tog med min kamera. Jag måste ha gillat min syster redan då eftersom hon fick bli mitt första objekt. Min Instamatick 133X .
Ännu en älskad lillasyster. Hösten 1971. Kolla in hennes hand. Jag hade tappat väskan till kameran och snäll som hon var skulle hon plocka upp den åt mig.
Marina och jag när vi äter kvällsmat på Sundsgatan 10 A i Säffle. Ser faktiskt ut som jag dricker mjölk.
Må gott alla mina vänner.
Kram ♥

14 Mars 2011

Vaknade första gången redan klockan sju. Tyckte det var för tidigt så jag låg kvar till åtta.
Blev en tur till ICA för att fylla på kylskåpet. Sedan har jag inte gjort så mycket innan jobbet. Lite dator och matlagning, det blev spagetti och falukorv.
På jobbet rullade det på som vanligt. En del som har sjukskrivit sig på grund av förkylning. Får se om det blir fler.
Nu skall jag ta en kopp te och några skorpor innan jag skall lägga mig.
Kram ♥

13 Mars 2011

Sista tidiga morgonen för den här perioden. När jag kom hem från jobbet idag så var det bara att göra sig iordning för att åka till Grums. Sten - Åke hade köpt en räksallad åt mig som jag fick äta i bilen. Det smakade bra efter 8½ timme på Barilla. Vi hann fram i tid innan matchen började. Innan det hade gått fyra minuter in i matchen så hade Grums tagit ledningen med 3 - 0. Kändes mindre roligt. Det blev tidvis en ganska stökig match. Vi satt ju bland Grums suportrar och det var inte så kul i alla lägen. Matchen slutade iallafall 8 - 3 till Grums.
När vi åkte hem så stannade vi till vid Bergvik en stund. Handlade lite mjölk och bröd.
Nästa stopp blev vid Mc Donalds. Fast jag måste säga att det finns allt bra mycket bättre ställen att äta på. Men hellre Mc Donalds än Max.
Vi kom hem så vi hann titta på en Wallender film som gick på en Canal Digital linje. Det bästa av allt var att jag inte hade sett den.
Kramar i mängd ♥

12 Mars 2011

Gick upp 4.15. Var inte så där jätte trött fastän inte sömnen hade varit den bästa. På jobbet gick det som en dans. Det mesta flöt på som det skulle.
Sten-Åke mötte mig utanför Barilla när jag hade slutat. Vi åkte till ICA och handlade lite lördagsgodis och en köttbit till middagen.
Det blev ungsbakad potatis, grönsaker och fjärilskottletter till middag.
Satt framför datorn innan jag intog horisontalläge i soffan. Slumrade samtidigt som Stenis tittade på hockey. Matchen slutade med att Brynäs vann i sudden.
Nu blir det nog soffan en stund till innan det blir sängen.

11 Mars 2011

Vaknade klockan 4.00. Låg och drog mig i tio minuter. En glad överraskning när jag kom in i pausrummet. De hade tagit bort rökkuren som stod bredvid det bordet som vi sitter och äter vid. Äntligen hade de kommit på att vårat pausrum var för litet för att ha rökkuren + att de fick vara två åt gången men det kunde vara fler och då gick ju inte röken dit den skulle. Nästa glada överraskning var att vi hade fått nya cyklar - GULA, kul med lite färg.
Annars var det en helt vanlig jobbdag. Fast jag gick på nässpray och tabletter. Hade ett TPM möte till klockan tre. Så jag hade inte varit hemma lång stund innan grabbarna från Karlskoga var hemma.
Sofie kom och hämtade Simon för de skulle till simhallen. Då hade hon bakat Bregottkakor som hon hade med smakprov på åt oss.
Det blev Tacos när Simon var hemma igen.
En härlig sommardag när vi grattade Remo på hans födelsedag. Ett jätte kul kalas var det.
Simon när han skall åka hem från BB. Han är fyra dagar gammal.
Nu skall jag krypa ner i soffan en stund innan det blir dags för sängen.
Kram♥

10 Mars 2011 Eddie 51 År

Hipp Hipp HURRA för Eddie på hans 51 - Årsdag.
I dag blev det sovmorgon fram till 9.20. Varit vaken många gånger men ändå bättre än de andra nätterna.
Gick in på datorn för att läse de mail som inte hade kommit när jag stängde datorn igår. Fick nästan en hjärtattack när jag läste Lottas mail och förstod att tokiga Pappa hade varit uppe i natt och skrivit i sin blogg. Slängde mig på telefonen för att kolla läget med honom. Där tutade det upptaget så jag förstod iallafall att han levde. Tillslut kom jag fram till honom och då lät han hur pigg som helst. Vilken förändring sedan igår kväll.  Ja det var skönt att höra att han var pigg igen.
La mig i badet och njöt en stund. Sedan blev det en tur till ICA. När jag hade plockat upp mina matvaror ringde jag till Marina. Vet inte när vi pratade med varandra senast. Hon hade bara tid att prata med mig i en timme. Kom på att jag hade tisdagens The Mentalist inspelad  så jag tittade på det innan jag började med maten. Det blev kotlett och hasselbackspotatis till middag.
Suttit och tittat igenom en massa gamla kort. Skulle kunna sitta och titta hur länge som helst.
En gammal baby bild. Gissa på vem ?
Nu skall jag ta och plocka iordning på ryggsäcken inför morgondagen.
Kram ♥

9 Mars 2011

Gick upp strax före åtta. Ganska precis klockan tio var jag och Sofie nere i Nykroppa för att hämta upp Pappa för vidare färd till Karlstad och sjukhuset.
Släppte av Pappa vid huvudentrén, han ville klara sig själv så då fick det bli så.
Vi åkte till Rose-Marie där vi tog en snabbfika.
Vi åkte över till Åsa och barnen för att lämna en tröja som de hade glömt när Pappa fyllde år. Vi pratade en stund innan vi åkte ner på stan för att få lite mat i magen.
Maten smakade jätte bra.
Sedan gick vi lite på stan. Men det var svårt att koppla av när man visste att Pappa låg på operationsbordet och man inte visste när han skulle vara klar.
Vi köpte med oss fikabröd hem till Mamma. Som ni ser så hade vi alla olika önskemål.
Mamma healade Sofie. Under tiden då låg jag på soffan och vilade mig lite. Thomas Knutsson ringde för att höra hur det var med Pappa, men vi undrade vi också för vi hade inte hört något och då var klockan sex.
Men strax efter halv sju ringde Pappa så då åkte jag och Sofie till Sjukhuset för att hämta honom. Vi fick inte ta med honom förrän strax före åtta. Han var väldigt trött och mådde inte så bra.
Jag ringde upp Gudrun när vi var på hemväg. Hon hade ringt till uppvak men de hade lämnat fel uppgifter till henne. Så hon trodde att Pappa hade blivit inlagd på avdelning för natten. Så nu tar hon bussen till Karlskoga i morgon och jag har sagt till henne att det är någon annan än Pappa som hämtar upp henne eftersom han inte får köra bil just nu, varken för mig eller sköterskan. Var det någon av er Charlotte eller Marina som hade pratat om att skjutsa henne till Nykroppa ?
Thomas ringde igen när vi var i Brattfors så är det ingen av som kan skjutsa Gudrun så är det bara att ni hör av er till honom så skulle han hämta henne.
Pappa verkade lite stadigare på benen när vi kom till Nykroppa men fortfarande väldigt blek och trött. Vi såg till att han låg i sängen med det han kunde tänkas behöva bredvid sig på nattygsbordet innan vi åkte hem till Filipstad. Klockan var ganska precis tio när vi parkerade på Oscarsgatan.
Skönt att Pappas operation är över, nu kan det bara bli bättre.
God Natt Kram ♥

8 Mars 2011

Har inte sovit så bra i natt heller. Vaknade vid halv sex och var vaken till halv ått, men sedan minsann kunde jag sova två timmar i sträck. Det har jag inte gjort på fem dagar.
Carina skulle komma vid halv 11 - 11 så jag fick lite panik vad jag skulle bjuda henne på. Tur att det finns folk som har betalt för att baka åt andra, inte bara hårt bröd.
Köpte varsin smörgås med kycklingröra åt oss. Köpte även med semlor hem som mina grabbar har fått äta i kväll.
Marianne ringde precis innan Carina kom så samtalet blev inte så långt som det brukar.
Precis när Carina skulle gå så ringde Åsa. Jag ringde upp Åsa och fick lite ovett. Men Åsa om du inte vill att Julia skall se detta kort så får du nog be Pappa plocka bort sitt som han har ståendes framme. Jag tycker faktiskt att ni allihop är gulliga. Tänk på att det faktiskt är 37 år sedan bilden togs.
Här får ni iallafall en ny bild ( gammal ) .
Marina och jag i Bälinge på det glada 60 - talet.
Middagen i dag blev korvstroganoff med makaroner/ ris.
I kväll har jag varit till Anette på syjunta. Hon hade sitt lilla barnbarn Ella på 2 ½ år där. Vilken unge, hon tyckte vi var så tråkiga så hon somnade bredvid Anette i soffan innan klockan var halv åtta. Det var bara för Anette att bära upp henne till sängen. Ja en del barn är verkligen lätta att ha hand om.
Här kommer en till bild. På en ung kille som ser ut som Bombi Bitt. Gissa vem ?
Godnatt Kram ♥

7 Mars 2011

Ja då var natthelgen över. Slutade inte så bra. När vi skulle duscha efter avklarat skift var vattnet ISKALLT. Jag tvättade bara av fötterna och fick ta resten när jag kom hem. Det är ju så skönt att vara nyduschad och klar när man kommer hem. Vaknade en gång i timmen av halsen, men nu har jag tröttnat på det här så jag hoppas verkligen att det släpper snart.
När jag gick upp så började jag med att ta hand om en bautastor disk. Åkte till ICA för att fylla upp kylskåpet. Middagen blev spagetti och baconsås.
Dammsugit och rensat i ett köksskåp. Vad skit man samlar på sig.
Det är ju så kul med att scanna in bilder så nu har jag suttit och tittat på gamla kort . Här kommer några som jag gillade.
Min kära Farfar och jag, julen 1959.  Ja får ju inte glömma nallen också.
En lite nyare bild på oss flickor. Den är tagen hösten 1974. Vad lik Viktor är dig Lotta. Jag som bara har sett Conny i honom förut, men tur att jag hade fel. Här är du lika gammal som Viktor är nu.
Nu skall det bli soffan en stund innan det blir dags för sängen.
Kram ♥

6 Mars 2011

På jobbet gick det bra. Så länge jag inte pratade så mycket höll rösten någorlunda. Men visst känns det att egentligen skulle man vara hemma och kurera sig. Men vi har ju massor med folk som är lediga. Förstår inte riktigt hur mycket tid en del har att ta ut. Fast skall jag tänka på hur mycket komp och semester jag har så skulle jag också kunna vara hemma en hel del. Men det fungerar inte riktigt så. Vi måste ju även ha personal som är på jobbet.
Sömnen har varit som i går. Vaken flera gånger i timmen. Stenis värmde soppa åt oss innan han åkte till Sunne för att titta på Sammys match. Soppan värmde skönt i halsen.
Legat i badet och på soffan under eftermiddagen.
Här har jag en liten fundering. Jag hittade det här kortet som har några år på nacken. Vet ni vem det är på bilden ? Visst är det en söt liten pojk ?
Nu skall jag ta mig i kragen och sätta lite färg på ögonfransarna så kanske jag piggnar till.
Kram ♥

5 Mars 2011

Natten på jobbet gick i racerfart. Vi fick ta dit brandkåren för det brann i ställverket till Pl 11. Som tur var så gick det bra. Ja det dröjer ju ett tag innan vi kan köra den linjen igen.
Har sovit uruselt idag. Har inte blivit många timmar. Det är halsen som spökar.
I dag har jag en bild på ett annat dop som skedde 1962. Även vi gamla kärringar har varit små och söta.
Sten-Åke och jag delade på en pizza. Matlusten är inte så bra just idag. Men det gör ju ingenting för det finns ju att ta av.
Nu skall jag försöka att rycka upp mig och göra mig iording för ett nytt arbetspass.
Kramar ♥

4 Mars 2011

Låg vaken i morse också med hosta och ont i halsen. Men eftersom jag skall börja med natthelgen tvingade jag mig att ligga kvar. Halvslumrade fram till tio. Strax efter att jag kommit upp kom Marianne. Hon kom för att hämta sina Oriflame produkter. Vi pratade väl en halvtimme innan hon åkte.
Varit till apoteket för att fixa medikamenter så att jag klarar helgen. Tog mig ett varmt bad efter att jag hade varit på stan.
I dag har jag testad att scanna in gamla bilder på datorn. Det var både lätt och kul. Den här bilden är från juni 1991. Den togs i samband med att Simon döptes 15 juni.
Pappa tittade in en sväng med tidningar till Stenis. Han skulle vidare till Birgit så det blev en liten pratstund vid dörren.
Sofie kom hit och fick sig lite mat när grabbarna kom hem. Det var kycklingvingar, pommes och sås.
Simon och Sofie åkte iväg till Karlstad för lite syskonmys. Lite shopping och kanske bio.
Nu har jag tittat på Ullared. Får nästan skämmas när man tittar. Var hittar de alla konstiga människor.
Nu skall jag göra mig i ordning för ett nattpass.
Kram ♥

3 Mars 2011

Vaknade halv sex av att jag hostade. Låg vaken ett bra tag och mådde inget vidare i halsen. Somnade iallafall om en stund. Gick upp vid niotiden.
Haft ett trevlig samtal med Mor under förmiddagen.
Blev jätte glad när posten kom för Jennifer hade tänkt på sin gamla moster och skickat ett kort från USA. Hon verkade trivas och må bra.
Gjorde iordning spagetti och köttfärssås innan jag tog några panodil och åkte till jobbet.
Har haft ont i halsen, varit hes, huvudvärk och allmänt risig. Men dagen gick fort . Får kurera mig under morgondagen så jag orkar att jobba natthelg.
Nu blir det en kopp te och sedan sängen.
Kram ♥

2 Mars 2011

I dag blev det sovmorgon till halv nio. Kändes skönt att få sova ut.
Blev en tur till ICA på förmiddagen. Tycker jag handlar hur mycket som helst ändå räcker det aldrig till.
Fixade iordning blodpudding med tillbehör till grabbarna Svensson - Larsson så de bara kunde sätta sig och äta när de kom hem. Själv hade jag med mig en sallad till jobbet eftersom jag inte gillar blodpudding. Det är ju synd egentligen eftersom det är väldigt nyttigt.
På jobbet var allt som vanligt. Det rullade på och tiden sprang iväg.
Nu skall jag ta mig en kokt korv och sedan hoppa i bingen.
Kram ♥

1 Mars 2011

Uppe före tuppen 4.10. Hände en massa på jobbet hela tiden så det gick fort värre. Hade AP möte efter jobbet där vi bjöd på semlor. Det var nog största utdelningen av det mötet.
När Sten - Åke kom hem från jobbat så hade han en present till mig från Sammy med sig. Skivan på bilden. Kul när ungarna kan tänka på en utan att man vet.
Vi hade en tid att passa för vi var bjudna bort till Sofie på mat.
Smakade jätte gott med både maten och
fikat. Känns verkligen lyxigt att bli bjuden på mat så här mitt i veckan. Vilken toppendag, mat och presenter.
Lillebror blev sleten efter maten så han somnade på Sofies soffa.
Har tittat på The Mentalist. Skall skörda på min farm innan jag lägger mig.
Kram ♥

RSS 2.0