31 Maj 2011

Vaknade redan klockan åtta. Marianne ringde under förmiddagen och det blev ett 45 minuters samtal. Strax efter kom Johan med sin lilla flicka Ellen. Han skulle hjälpa mig med våra laptoppar. Det är något krångel med interneten på min och Simons. Han var här i tre timmar och fixade men tyvärr så fick vi det inte till att fungera.
Johans lilla flicka Ellen. Gudomligt snäll och var väldigt bra på att roa sig själv. Åsa ringde, men eftersom Johan var här så blev det bara 20 minuter. Det får bli längre nästa gång.
När de hade åkt så blev det en tur till ICA . Köpte även lite uteblommor.
Farbror Kurt kom och hälsade på mig en stund. Han hade med sig ägg också. Det var ett tag sedan jag pratade med honom.
Sofie och Simons kompis Sandra följde med Sofie hit när vi skulle äta Nachos. Som ni ser så har alla som har hälsat på här idag fått provsitta min nya stol. Tror faktiskt att alla gillade den.
Nu skall jag plocka i ordning ryggsäcken för en arbetsdag igen.
Kram ♥

30 maj 2011

Kom inte upp förrän runt halv tio idag. Hann inte så mycket innan jag skulle åka upp till Carina, vi hade bestämt att jag skulle komma klockan 11.
Vi hade några trevliga timmar tillsamman. Jag blev bjuden på två goda smörgåsar. Det är så lyxigt hos Carina för hon gör i ordning smörgåsarna tills man kommer. Fick även smaka på hennes Mors dags tårta som det var kvar en bit av.
Har försökt att få tag i min mellanbroder idag för att höra efter vad det är som gäller till helgen när våran Mor fyller 70 år. Till slut fick jag tag i honom. Då var han i lekparken med sin lilla son Folke.
Maten idag blev kotletter i ugnen och potatis.
Sten-Åke och jag tog oss en liten promenad efter maten. När vi kom hem igen så drog jag igång med att klippa gräset.
Under kvällen har det blivit lite teve tittande.
Här kommer några bilder från sommaren 1995
Här är vi i Leksand. Sofie står och väntar på Simon och Sammy åker efter honom. Snälla syskon men så är han ju bara 4 ½ år också.
Sofie när hon springer knattejoggen under Filibjur.
Här är vi på Skara sommarland. Det gäller att ha is i magen.
Nu blir det snart sängen.
Kram ♥

29 Maj 2011 Mors Dag

Kom upp strax före halv nio. Frukost och sedan fick det bli en tur till ICA eftersom alla ungarna skulle komma hem på middag.Bakade en tårta och gjorde i ordning så mycket som det gick i förväg.
Klockan tre hade vi gjort upp om att träffas och alla passade tiden.
Vi grillade kött och kycklingfilé, en massa grönsaker och pommes frites.
Bröderna bus var ju tvungna att kolla vem som har störst muskler.
Jag tillsammans med mina älskade ungar. Sitter i min hänggunga som jag köpte till mig själv igår. Den blir skön att sitta och läsa i nu under sommaren.
Sammy, Sofie och Simon. Var så roligt att det passade att alla tre kunde komma hem idag och att jag var ledig.
Mina Morsdags presenter. Blombuketten hade Sammy med sig. Blommorna i krukorna har Sofie gjort i ordning själv. På kortet står det att jag har fått en biljett till Pack mopedsturnen 27 Juli. Verkade som att vi skulle gå allihop, det blir kul. Tack så mycket mina tre hjärte barn.
Marina ringde vid sextiden. Vi hade ett långt ( 2 tim, 21 min ) och trevligt samtal. Det märks att det var ett tag sedan vi pratade med varann.
Nu får ni alla ha en trevlig söndagskväll.
Kram ♥

28 Maj 2011

Gick upp strax efter åtta. Frukost oh lite dator. Vi hade gjort upp med Sofie att hämta henne kvart över tio. Vi blev nog tio minuter sen, ganska bra ändå när Simon är med. Vi hade tänkt oss en heldag i Karlstad.
Vi började med Sommarlagret.
Som synes fanns det leksaker till stora barn där. Köpte mig en sak där som inte är ihopsatt än så den kommer på bild en annan dag.
Fortsatte till en cykelaffär. Tittade runt lite innan vi åkte till Mio. Där köpte vi en hylla som vi skall ha i lilla hallen.
Sedan åkte vi ut till Bergvik där vi mötte upp Mamma.
Hade ett par trevliga timmar där ute som vi avslutade med lite mat.
Fikat åkte vi hem till Mamma och tog.
Passade då även på att ge Mor en liten blomma en dag för tidigt.
Simon har köpt sig en klocka idag som han var helnöjd med.
Sofie köpte sig en hel del nya kläder som hon mannekängade i.
Här var det en klänning, även skorna är nya.
Sten-Åke med sin svärmor.
Framåt sextiden blev det dags att styra bilen hem till Filipstad igen.
Nu har vi suttit och hängt framför teven med några varma mackor.
Kram ♥

27 Maj 2011

Ja nu var jag äntligen ledig i några dagar. Hela perioden har gått super fort. Sov mellan halv åtta och tio. Hade min årliga läkartid klockan 11.30. Nu var det en ny läkare jag skulle till. Tyckte faktiskt att hon verkade väldigt bra. Hon tog sig tid med både undersökning och prat. Först sa hon att alla värden var jätte bra. Men sedan kom det fram att B1 tydligen var för lågt i blodet. Men hon trodde att det berodde på en av medicinerna, så de ville ha ett nytt blodprov. Jag trodde ju i min enfald att jag skulle gå dit någon dag till veckan, men det var bara att traska bort direkt. Kände faktiskt lite obehag eftersom det bara är fjorton dagar sedan som jag blev sönderstucken i bägge armarna. Men jag hade tur det var en helt otroligt duktig sköterska. Hon stack inte i armvecket utan lite högre upp. Det syns inte ens en gång vart det är. Hoppas att jag får henne nästa gång det är dax igen. Sedan ändrade läkaren lite med en medicin mot blodtrycket för det ligger på 140/90, och det har det ju gjort i flera år . Så nu skall jag till sköterskan om sex veckor för att se om det blir bättre.
Hämtade upp Sofie när jag var färdig så åkte vi ut och fixade lite ärenden på stan. Vi avslutade med en lunch på kinesen. Släppte av henne hemma hos sig vid halv tre. Hon skulle börja jobba klockan 15 - 10 i morgon bitti.
Sten-Åke har hjälpt mig med att byta jord på de två sista trumpeterna. Jag lät dem står kvar ute på verandan så nu hoppas jag på att det inte skall bli några mer kalla nätter.
Nu blir det snart dags att titta på Kommissarie Morse så jag önskar alla en trevlig fredagskväll.
Här kommer några bilder från juni 1995.
9 Juni. Sofie är nyklippt och skall på sin skolavslutning i första klass. Anita var här på morgonen och fixade med Sofies hår så att det skulle ligga rätt.
Kusin Andreas hälsar på och leker med Simon.
Här har godingarna lite fika i Sofies rum.
Kram ♥

26 Maj 2011

På jobbet i natt rullade allt på som det skulle. Efter lite dator och frukost i morse så kom jag i säng vid halv åtta. Sov ganska dåligt under förmiddagen. Gick upp runt 14 - tiden.
I dag åt vi soppa och pannkakor till middag. Ja Simon hoppade ju över soppan och åt desto mer pannkakor. Så kommer jag i håg att jag också gjorde när jag var hos farmor när jag var liten. Pannkakor har jag alltid gillat men inte soppa. Men nu förtiden har jag börjat gilla soppa .
Sten-Åke gick ner till ett möte som hölls i Folkets Hus om vad de har för planer med genomfarten. Verkar som att de skall komma igång med jobbet efter semestern. Trafikljusen skall bort, det blir rondeller istället mm.
När han var borta så passade jag på att ta mig en tupplur på soffan.
Här kommer några badbilder från våren 1995
Simon och Sofie busar och har kul .
Här är det fyra kusiner som badar hemma hos Moster Marina i Linnebäck.
Nu blir det till att packa ryggsäcken för sista gången den här perioden.
Kram ♥

25 Maj 2011

Vaknade redan vid sju, typiskt när man skall börja natt. Sofie hade lite ärenden i Karlskoga under förmiddagen så vi hade gjort upp om att jag skulle hänga med henne. Jag hämtade upp henne klockan nio för vidare färd. Vi åkte först ut till Kartro för att säga Hej till grabbarna.
Vi fick oss en liten pratstund med Sammy på hans kontor. Han jobbade faktiskt under tiden som vi underhöll honom.
Efter en stund hade alla tre jobbarna samlats på kontoret. Vet inte om det gick rykten upp till Simon att vi var där.
Efter en stund åkte vi vidare till Bergslagscenter. Jag hade ett ärende dit för en väns skull. Hon skulle ha tag i en mors dagspresent.
Blev även ett besök på Mac Donalds innan vi styrde kosan hem igen. Sofie skulle börja jobba klockan ett ute på Storbrons dagis.
Maten här hemma blev falukorv och spagetti.
När jag låg och drog mig lite på soffan så kom Pappa. Då blev det lite fika och uppdateringar på vad som har hänt sedan vi sågs.
Nu skall jag göra mig i ordning för ett arbetspass.
Kram ♥

24 Maj 2011

Vaknade strax efter åtta. Blev lite plock och dator under förmiddagen. Gjorde i ordning kyckling , ris och sås så att grabbarna skulle ha något att stoppa i magen när de kom hem. Till mig själv köpte jag en sallad som jag tog med till jobbet.
Jobbdagen har gått fort. Får hoppas att de två nätterna som är kvar också kommer att rulla på bra.
Två bilder från mitten av 80 - talet.
Kusin Katrin och Marina hälsar på och vi verkar ha lite " fredagsmys "
Faster Ann-Marie hemma hos sig själv i Alingsås.
Nu får ni ha en bra natt.
Kram ♥

23 Maj 2011

Vaknade runt halv nio. Plockade och grejade lite innan jag åkte och handlade. Gjorde i ordning spagetti och köttfärssås innan jag åkte till jobbet.
På jobbet var allt bra förutom att nu hade Italienaren kommit tillbaka igen. Tysken har varit här hela tiden tror jag.
Simon samlar på sig en massa vuxenpoäng. I dag har han fått skriva på tillsvidareanställning till 31 Oktober. Han har en lägenhet på gång i Karlskoga. Vad skall stackars jag göra om minstingen också tänker lämna hemmets lugna vrå. Men det är väl så det skall vara. Men tomt kommer det att bli.
Här kommer några nya bilder från tidigt 80 - tal.
Sammy får provrida med Moster Lotta. Är det på Chester ?
Marina är lite skojfrisk. Hon hjälper Ulrika med att nysta hennes garn.
Ha en bra natt.
Kramar i massor ♥

22 Maj 2011

Sista tidiga morgonen för den här perioden. Gick upp 4.10. Även om man inte sover många timmar så är man allt bra mycket piggare när det är ljust ute när man åker till jobbet. En bra dag på jobbet. hann med det som skulle göras utan att stressa allt för mycket.
När jag kom hem så var verandan full av " ungar " Sofie och Simon med tre kompisar. De lånade bilen och åkte upp till Lesjöfors för att äta Thai mat.
Sten - Åke hjälpte mig med att byta jord på två trumpet blommor. Nu är det bara två kvar som skall göras i ordning. Vi var lite lata i dag också och köpte hem var sin sallad. Räkor till mig och kebab till Stenis.
Tittade på en Beck film från 2007. Den var helt ny för mig, jag hade inte sett den tidigare.
Här kommer två bilder från mitten på 80 - talet. !984 - 85 tror jag.
Uppe i Lesjöfors och hälsar på Mona och hennes hundar. Snygg frisyr va ? Och vilka glasögon sen.
Morfar och Sammy på Hindersgatan i Karlskoga.
Nu skall jag ta och titta lite på teven innan det blir sängen.
Kram ♥

21 Maj 2011

För första gången på länge så sov jag ända tills klockan ringde 4.20. Det var en bra arbetsdag fast det krånglade mycket i bageriet på gamla sidan. Får hoppas att det är löst tills imorgon så att det blir något kört.
Maten idag blev enkel, vi beställde från La Strada. Stenis åt pizza och vi andra åt sallad.
Har inte gjort så mycket under eftermiddagen - kvällen. Slappat och tittat på teven. Kommissarie Lewis. Höll mig faktiskt vaken hela tiden.
Nu är det dags att förbereda morgondagen och hoppa i säng så att man är någorlunda pigg när klockan är fyra i natt.
Godnatt Kram ♥

20 Maj 2011

Ja då var den första förmiddagen avklarad, bara två kvar. Sov faktiskt riktigt bra de få timmar som jag sov i natt.
På jobbet var det någorlunda lugnt för att vara ett vardagspass. Slutade inte förrän klockan 15 eftersom det var TPM. Många var på brandövning så i min TPM grupp var vi bara fem stycken. Jag och fyra karlar.
När jag stod i kön på ICA så ringde Marianne och undrade vart jag hade lagt hennes Oriflame produkter. Vi hade gjort upp under glasskivan på bordet ute på verandan. Hon hade inte sett något. Hon kom strax efter mig och då såg hon på en gång vart det låg. Men hon hade tittat överallt utom där vi hade gjort upp. Men nu fick vi oss en liten pratstund fram tills grabbarna i huset kom hem. Simon var som vanligt hungrig så fort han ser sin Mor. Undrar när det beteendet skall försvinna.Det blev att vi la några hamburgare på grillen.
Här kommer mina bonus bilder
Detta är Nils och Maria Svensson. Pappa Svens-Olofs Farföräldrar.
Sofia och Fridolf Lenberg. Pappa Sven-Olofs Morföräldrar. Man kanske skulle ha bytt och tagit Lenberg som efternamn. Kan ju inte vara något vanligt namn precis. Har faktiskt tänkt på det tidigare.
Ni får ha en trevlig fredagskväll.
Kram ♥

19 Maj 2011

Vaknade vid niosnåret. Satte på datorn för att kolla mailen. Men då hade jag inget internet. Kollade flera gånger under tiden som jag fixade med frukosten. Men inget internet. Jag köpte ju en Thomson Gateway för en månad sedan så då fick jag för mig att jag skulle testa med att koppla in den. Har dragit mig för det. Under tiden som jag kopplade in så dök kära dottern upp. Internet blev inte till att fungera så vi åkte och handlade. Var tvungen att ha jord, då är det bra att ha med Sofie till hjälp att bära.
När jag kom hem så planterade jag om några sommarblommor och började med maten. Marianne ringde så vi pratade i en halvtimme. När jag slutade prata med henne kom jag på att jag kunde kolla på beskrivningen till Gatewayen. Där stod det att man inte behövde någon rauter utan det räckte med denna apparat. Bytte plats med en kabel , nu funkar det. Vad fort det skulle ha gått om jag läst beskrivningen från början. Men jag tror ju att jag kan utan beskrivning.
Sofie kom tillbaka strax före fyra och Morfar kom en stund senare. Han hade varit iväg på sin första strålning. Det verkade ha gått bra. Han skrattade och pratade på som vanligt. Blir många mil han måste åka innan det är klart. Men det är tur att det finns behandlingar och att de inte verkar göra ont.
Morfar drack kaffe och vi andra åt makaroner och korv stroganoff.
I dag får ni se den bilden som jag har väntat i 30 år på att äga.
Farfar Axel och Farmor Signes bröllopskort. Farfar är nog cirka 30 år och farmor 23 år vid detta tillfälle.  Rätta mig om jag har fel ni som vet. Visst var de jätte fina på bilden ?
Nu skall jag packa min ryggsäck för imorgon är det en tidig morgon igen. Slut på ledigheten, allvaret drar igång.
Kramar ♥

18 Maj 2011

Vaknade strax före nio. Skall på läkarbesök nästa fredag så det var dags att åka upp till vårdcentralen för provtagning. Hoppades på att slippa den sköterskan som jag hade för ett halvår sedan. Hon stack sönder mig i bägge armarna. Det var en sköterska som jag aldrig hade sett som öppnade dörren första gången. Sedan när det blev min tur gissa vem jag fick. Jo naturligtvis den jag inte ville ha. Hon hade precis kommit tillbaka från sin frukost sa hon. Som jag har upplevt så är min högerarm bäst att ta proverna i och det sa jag men hon började i vänster ändå. Så nu har jag ont i den för hon stack sönder ådern naturligtvis. Men hon bad om ursäkt. Höger armen gick det jätte bra med.
Anette kom förbi en sväng så vi pratade bort en halvtimme innan hon skulle hem till sin syster som hade bjudit henne på lunch.
Pappa kom fem minuter efter Anette. Han hade med sig den bilden som jag har velat haft i 30 år. Plus att jag fick två bonusbilder. Gissa om jag är nöjd. Tack Pappa för allt besvär med att fixa fram bilder. Däremot visar jag ingen av de bilderna i dag. Det kommer senare.
Maten blev hemmagjorda köttbullar, potatis, sås och morötter.
Halv åtta gjorde Sten-Åke och jag oss i ordning för att åka till Karlstads flygplats och hämta Sofie och Bali.
Tror faktiskt att de blev lite glada av att se oss.
De åkte från ett soligt Rhodos och kom hem till ett regnigt Sverige.
Vi tog vägen förbi Mc Donalds för flickorna var lite hungriga.
Nu är det snart dags att krypa till kojs. Det är bara jag vaken här i huset.
Kram ♥

17 Maj 2011 Norges nationaldag

Vaknade halv nio. Låg och slappade lite med att läsa morgontidningarna i sängen. Strax före tio när jag höll på att förbereda min frukost  så fick jag ett sms från vännen Lena. Då skippade jag frukosten hemma utan åt en kycklingsmörgås på Skafferiet istället. Lena och jag satt nästan i tre timmar och pratade. Mysigt när det regnade och åskade utanför.
När jag kom hem så såg jag att Pappa hade ringt. Blev lite orolig att det hade hänt något. Men det som hade hänt var bara positivt för Pappa hade varit så snäll och fixat fram några gamla bilder åt mig. han hade varit och lånat dem av Janne. Det var när jag såg gruppbilden på Pappa med sina syskon och deras respektive som jag såg ett kort jag mig veterligen inte hade sett förut.
Så dagens bilder är dem jag fick av Pappa idag. Jag är jätte glad över dem.
Kolla in syskonen Svensson, det är bara kära Faster Ann-Marie som verkar tycka detta är kul.
Här ler grabbarna lite grann iallafall. Bilderna skall vara tagna Hösten 1951.
Ja som ni förstår så kom Pappa in och tog en fika samtidigt som jag scannade in bilderna. Nu är det bara en bild till jag önskar mig. Det är på Farmor och Farfar, deras bröllopsbild tror jag det är.
Maten idag blev baconsås och blomkål, fast Simon fick pasta till sin sås.
Efter maten tog Sten-Åke och jag en promenad till Wasabutiken. De har börjat sålt smoothie mm som han ville ha tag i.
Under kvällen har jag tittat på The Mentalist, fast ett tag tänkte jag nästan stänga av teven för det åskade så. Datorn hade jag dragit ur iallafall.
Nu är nog mitt bad klart, så nu blir det till att slappa där en stund.
Kram ♥

16 maj 2011 Elisabeth 69 År

Vaknade runt halv tio. Frukost och städning av huset.
För första gången på alla de här åren så fick jag se att Stenis var en hejare på att svabba golv. Kan lova att det kommer han få göra snart igen.
När vi närmade oss Mora så kände vi att vi var hungriga. Det blev en matpaus och lite handling.
Eftersom klockan var två när vi kom till Mora så bestämde vi oss för att vänta in vårat gudbarn Emelie. Strax före halv fem såg vi henne komma på cykel i spöregn. Då var det bara för oss att gå och ringa på hennes dörr. Kan lova att hon blev lite förvånad - Vad gör ni här sa hon när hon såg oss.
Vi tittade runt i hennes fina lägenhet och pratade en stund innan vi åkte vidare.
Moster Susanne och Systerdottern Emelie
Nästa stopp blev i Lesjöfors där vi köpte med oss Thaimat hem.
På de fyra dagarna som vi har varit hemmifrån har äppelblommorna slagit ut.
Ja som man säger Borta bra men hemma bäst. Iallafall skall det bli skönt att få sova i min säng i natt. Men det har varit fyra underbara dagar.
Kram ♥

15 Maj 2011

Vaknade klockan nio. Var faktiskt uppe igår kväll så jag fick se ( höra ) Sverige bli trea i Eurovisionschlagern. Jag satt vid datorn samtidigt. Är inte så där överdrivet intresserad. Men det var kul att vi kom trea.
Efter frukosten så slappade vi lite i soffan. Läste och kikade på teven. Det regnade ute så vi var väl inte så där sugna på att gå ut. Runt halv ett blev vi brutalt väckta av en telefonsignal. Kära dottern som lyckades väcka oss. Som ni förstår så hade vi somnat bägge två.
Vi gjorde oss i ordning och åkte ut en sväng. Tänkte göra ett nytt försök att hitta mat.
Härligt källvatten hittade vi iallafall.
Allt var stängt, till och med ICA. Statoil var öppet så det blev en mosbricka för mig och en hamburgare åt Stenis.  Det smakade mycket bättre än vad jag hade trott.
När vi kom tillbaka till stugan så satte vi på en film som vi hade köpt. Vi glömde ju att ta med dem vi hade hemma som vi inte hade sett.
Filmen var riktigt bra. Måste den ha varit eftersom Sten-Åke höll sig vaken hela tiden. Den höll faktiskt på i över två timmar.
Nu har vi ätit igen. Det blev pommes frites och några ungerska korvar, sallad och lite ost. Allt smakar gott när man är hungrig.
Ja vi bastade innan vi åt , det höll jag på att glömma bort.
Nu blir det teve för resten av kvällen.
Kram ♥

14 Maj 2011

Tog sovmorgon till klockan 10.
Min frukost. Sten-Åke hade samma fast han hade två ägg och inga tabletter.
Pratade med bägge pojkarna under förmiddagen. De höll på att göra sig i ordning för flottfärden.
När vi hade gjort oss i ordning åkte vi ut en sväng. Vi hamnade i Klövsjö.
Där tog vi en fika på ett jätte mysigt Café. På min smörgås hade jag en fiskröra. Stenis var inte lika tuff som jag att prova något nytt utan han åt Salami och ost.
Sedan hittade vi en vandringsled som man skulle komma fram till ett vattenfall, Fetteåfallet.
Turen tog två timmar fram och tillbaka. Jobbigt och roligt. Det var fem plusgrader och duggregn.
Här följer några bilder från turen.
Här har vi precis börjat att gå.
Det var en väldigt fin natur. Mycket vatten, sten och trädrötter.
Två broar fick vi gå över också.
När vi kom fram till vattenfallet var det helt underbart mysigt.
Ja det var en trevlig tur.
När vi kom tillbaka till bilen var klockan halv fyra och vi började bli hungriga igen. Det var lättare sagt än gjort att hitta någonstans att äta. De flesta ställena hade semesterstängt. Till slut hittade vi ett ställe i Vemdalen som öppnade klockan 17.00. Då var vi så hungriga så vi unnade oss trerätters middag.
Först var det Räktoast.
Detta var huvudrätten som smakade underbart gott.
Absolut inga fel på efterätten. Smakade också mumma.
Sedan var det dags att åka tillbaka till stugan och ta oss ett välbehövligt bastubad.
Pratat med alla tre ungarna i kväll. De verkade ha det roligt med sina upptåg också.
Smuttar på lite champagne med jordgubbar samtidigt som jag skriver detta.
Haft en jätte skön dag.
Kram ♥

13 Maj 2011

I dag blev det en tidig morgon, klockan fem ringde klockan. Blev inte många timmars sömn eftersom jag inte hade släckt klockan förrän strax efter ett. Vi vinkade av Simon som åkte till jobbet klockan sex. En halvtimme senare hade vi ställt in Tom- Tomen på Fågelvägen i Björnrike. Det blev två stopp efter vägen. Det första var när vi käkade de goa mackorna Sten-Åke hade köpt på Skafferiet åt oss. Det andra var i Sveg när vi provianterade lite.
Vid halv tolvtiden hade vi anlänt till målet.
Eftersom det var ganska rått och kyligt i stugan så fixade Sten-Åke en liten brasa direkt.
Vi tog oss en liten promenad under eftermiddagen. Så här blir det lite naturbilder.
Som ni ser så finns det fortfarande lite snö kvar på vissa ställen.
En bild på stugan.
Vi tog ett bastubad efter promenaden. Var jätte skönt. Vi grillade oss var sin köttbit och gjorde i ordning sallad. Märktes att det var ett tag sedan vi hade ätit, allt smakade jätte gott.
Nu under kvällen har det regnat men det gör ju ingenting när vi sitter inne i en varm stuga. Braskaminen värmer verkligen bra.
Ha det gott.
Kram♥

12 Maj 2011 Charlotte har namnsdag

Gick upp vid halv niotiden. Plockat och grejat lite under förmiddagen. Har börjat packa ner lite som jag skall ha med mig till Härjedalen under helgen.
På jobbet har det gått i ett. Eftersom jag skall vara ledig natthelgen så har jag ju även fått tänkt framåt tre dagar ( nätter ). Men nu skall jag släppa tankarna på jobbet och njuta av att vara extra ledig.
Pratat lite med Simon sedan jag kom hem. Han kom strax efter mig han hade varit och tränat.  Sofie hade kommit fram ordentligt i natt. Jag fick ett sms halv två i natt.
Här kommer två bilder från Sammys kalas 6 maj
Hela klanen Svensson - Larsson
Jennifer go och glad som alltid.
Kram ♥

11 Maj 2011

Vaknade 8.45, kände mig riktigt utvilad. Åkte ner till torget och köpte några blommor, det är ju torgdag på onsdagar. Några murgrönor och två svarta hängpetunior, såg riktigt läckra ut.
Sofie kom efter att hon hade varit upp till Frisör - Jessica och klippt lite på luggen. Hon hade köpt med sig mackor från Skafferit som vi åt ute på verandan. Sedan blev det lite kramar och trevlig resa, för just nu sitter hon och Bali på flyget till Rhodos. De skulle vara framme strax efter ett tror jag.
På jobbet har det gått i ett så det blev bara en rast idag. Men jag åt ett äpple samtidigt som jag satt vid datorn och det går ju bra det med.
Nu däremot skall jag ta mig en smörgås innan jag lägger mig.
En något gammal sommar bild på Gumman go. Jag hoppas att Hon och Bali får en toppen semester nu när de är iväg.
Kram ♥

10 Maj 2011

Det blev en bättre natt i natt. Men vaknar naturligtvis en halvtimme innan klockan skall ringa så klockan fyra gick jag upp. En bra jobbdag. Hade AP-Möte. Pernilla Rydberg var gäst och pratade om reklamationer.
Åkte till Wasabutiken för att handla åt Stenis. Köpte med lite Wasamackor till oss också.
Vi blev fyra i maten idag också. Sofie kom efter jobbet och var jätte hungrig. Idag var det tacopaj  på menyn.
Pappa kom precis när vi var färdig med maten. Sofie och Sten-Åke var lyckliga för då fick de kaffe på maten.
Det blev ett par trevliga timmar ute på verandan. Pappa berättade om sitt läkarbesök. Verkade inte ha varit så farligt som jag trodde. Men jag har nog rätt bra fantasi när det gäller smärtor, speciellt andras. För mina egna brukar jag klara av ganska bra.
Tittat på The Mentalist som har börjat igen.
Nu skall jag snart ta kvällen.
Kram ♥

9 Maj 2011

I natt sov jag uruselt. Hörde Sten-Åkes snarkningar hela natten så när klockan var fyra gick jag upp. Jobbdagen gick fort så jag hann aldrig känna mig speciellt trött. Tpm till 14.30 sedan blev det en ICA tur.
När jag höll på med maten så kom Sofie hem från sitt jobbpass ute i Storbron på dagiset.
Så det blev till att duka för fyra på verandan. Maten blev spagetti och korv.
Sofie , Anders och Preston kom hit och hämtade Simon för att åka och titta på en fotbollsmatch.
Här är några bilder från när de väntade på lillebror.
En nyklippt Preston. 
Anders och Sofie, två kompisar.
Visst är det underbart med liljekonvaljer. De här hade Mamma med sig i lördags. De växer i hennes trädgård.
Kram ♥

8 Maj 2011 Markus 41 År

Eftersom det blev sent igår så kom vi inte upp förrän vid halv tio. I dag blev det frukost ute på verandan. Livet är allt bra härligt.
Sten-Åke , Pappa, Sofie och jag tog oss en runda på Filipstads Mässan. Pappa träffade hur mycket folk som helst som han kände, så vi fick stå och vänta på honom titt som tätt.
När vi kom hem efter mässan så blev det lite kaffe och glass.
Maten blev en grillad tallrik. Smakade gott. Har ätit alla mina måltider ute idag.
Efter maten så åkte jag och Sten-Åke och tittade på Sofie när hon red Carito. En häst som hon har börjat hjälpa till med. Den hästen står i det stallet som Lotta hade sin häst en gång i tiden. Övre Stensta.
Här kommer några bilder på Sofie och hästen.
Vi var kvar tills hon hade tagit in hästen tillbaka till stallet. Men när hon skulle göra den fin så åkte vi hem.
Nu skall jag ta mig ett bad innan jag skall se på teven en stund.
Kram ♥

7 maj 2011

I dag blev det sovmorgon till cirka halv tio. Linus ringde och talade om vad jag skulle handla hem till våran Spanska afton. När jag åkte och handlade så gick Pappa och Sten-Åke på Filipstads Mässan.
Så här glada såg de ut när de kom tillbaka med en kasse full med reklamgrejor.
Linus , Eva och Mamma kom vid halv fyra. Då började vi med en liten fika innan Linus och Eva började förbereda maten för kvällen.
Sammy och Anna hämtade upp Morfar  i Nykroppa. Sofie och Simon kom sist. De hade också varit och tittat på mässan.
Sammy provade den dressen som Simon har beställt som han skall ha nästa helg när han skall på flottfärd.
Temat skall vara ur Tusen och en natt.
Simon, Morfar, Sammy och Anna har börjat lite lätt med soppan.
Mormor och Eva.
Lite av all den goda maten vi har ätit under kvällen.
Blev ett parti Kubb som de här glada killarna vann.
Sedan blev det en stund framför teven där vi tittade på lite semesterbilder från Spanien. Jag hoppas att alla har haft en lika trevlig kväll som vad jag har haft.
En stor Godnatt Kram till alla ♥

6 Maj 2011 Sammy 29 År

Vaknade strax före nio. Prick 9.23 ringde jag till min kära äldsta son som föddes den tiden för 29 år sedan. Tänk vad tiden går fort. Plockade  lite och fixade  fika tills Carina skulle komma vid halv elva. När Carina skulle gå så såg jag Pappa komma men samtidigt åka direkt igen. Carina trodde att det berrodde på att han såg hennes cykel, men det trodde inte jag. Ringde upp Pappa och Carina hade rätt i sitt antagande. Pappa kom tillbaka och Carina stannade en halvtimme till. Hon hade mycket att prata med Pappa om.
Åkte till Karlskoga och hämtade upp Simon och Sten-Åke vid Kartro. Klockan 17.00 kom vi till Strandkanten där resten av släkten samlades. Vi blev serverade god mat och tårta . Tror alla var nöjda och glada.
Några bilder från Sammys 29 - årskalas på Strandkanten.
Vi var tretton stycken så det behövdes två bord .
Födelsedagsbarnet i egen hög person, kusinen Jennifer och Moster Marina.
Eddie, Morfar och flickvännen Anna.
Mormor, Broder Simon och Syster Sofie.
Sammy Boyen när han öppnar sina paket.
Kusinen Viktor passar på att vila lite i stor kusin Sofies knä.
Simon och Viktor busar lite när kalaset är slut.
Sammy med Morfar och Mormor utanför Strandkanten.
Tack alla för en trevlig em - kväll.
Kram ♥

5 Maj 2011

Vkanade strax före åtta men jag lurade en timme till.Yvonne kom hit 10.15, då åkte vi till Anette. Anna och Camilla kom strax efter oss. Anette fyllde 55 år den 28 April så vi var hem till henne och grattade henne idag. Vi fick en massa gott att äta. Smörgås och en bärkaka.
När jag kom hem så såg jag att Marina hade ringt. Ringde upp henne så det blev ca en timmes samtal. Hon var tvungen till jobbet för något möte.
Sofie , Bali och jag åkte den dagliga turen till ICA. Fast det går lite lättare när man har någon med för annars är det allt bra tråkigt att handla mat.
Gjorde i ordning en lasagne. Bjöd in Sofie på lite mat också.
Efter maten blev det lite städning. Badrum, kök och hall. Har även gjort en äppelkaka som Stenis och jag åt framför teven. Ringde till Pappa för att kolla läget med honom. Allt verkade vara under kontroll.
Några Sammy bilder
Den här bilden kunde jag helt enkelt inte låta bli. Vad kärleksfullt Emelie och Sammy tittar på varandra. Emelies dopdag 10 September 1988 i Avesta.
Mamma Susanne med sin stora son Sammy hösten 1992.
Sommarjobbar på Kapro 1997.
Ha en bra kväll.
Kram ♥

4 Maj 2011

Natten gick väldigt fort på jobbet. Men har man en del att göra så springer ju tiden iväg. Däremot har jag sovit skitdåligt under förmiddagen, tur att jag är ledig nu.
Kurt kom in en sväng för att kolla upp vad det är som händer på Barilla. Det är väl lite svårt att släppa taget helt.
Blev en tur till ICA, hade tänkt mig en snabbis men jag träffade på en " tjej" som jag inte har pratat med på evigheter. Det blev alltså en halvtimme längre än vad som hade behövts.
Simon hade önskat sig blodpudding så då fick det bli det tillsammans med korv och bacon.
Klockan 18.00 var jag bjuden till Anette på Party Lite party. Lena och jag stannade kvar ett par timmer efter partyt. Vi kallade att vi hade syjunta också. Men det var ingen av oss som gjorde någonting, vi bara pratade.
Dagens Sammy bilder
Sammy med sin Kära Farfar på hans 80 - Årsdag 15 februari 1988.
Våran älskade klätterapa. Maj - 1988
Nu får ni alla ha en bra natt.
Kram ♥

3 Maj 2011

Natten på jobbet gick fort. Maskiner och människor skötte sig som de skulle. När jag kom hem så blev det lite frukost och tidningsläsning innan jag somnade vid åtta. Gick upp vid tvåsnåret.
Har inte blivit så mycket gjort idag mer än att jag stekte en massa pannkakor till Sten - Åke och Simon. Legat på soffan och läst med lite halvslummer emellan.
Eftersom det har varit en sovardag så får det bli några sovarkort på Sammy
Här är Gullungen bara några dagar gammal. Han sover gott i Mammas sjukhussäng.
Här är Sammy cirka tre veckor och tar sig en liten lur på golvet i vardagsrummet. De ser inte mycket ut för världen. Kan nästan tro att det är en liten docka.
Kram ♥

2 Maj 2011

Vaknade första gången halv sju men jag lyckades somna om efter en stund. Kom faktiskt inte upp förrän vid tiotiden.
Frukost, datorn och ett besök på ICA. Sofie tittade in en snabbis innan hon skulle ut till Storbrons dagis och jobba. Ringde upp syster Marina. Var väldigt länge sedan vi talades vid så det blev nästan 1 ½ timme. Marina skulle iväg till jobbet så det blev ett tvunget avslut.
Vi blev fyra till middagen idag för Sofie kom hit efter jobbet. Tur att jag hade skalat lite extra potatis. Det blev köttfärslimpa, potatis, grönsaker och sås.
Plockat i ordning på Oriflame produkterna så att jag får med dem till jobbet nu i kväll. Har bäddat rent i våra sängar, så det skall bli väldigt skönt att få krypa ner till morgonen.
Här kommer det två Sammy bilder
Sammy boyen är ute och jobbar i trädgården. Här är han 11 Månader. April - 82
Tröjan som han har på sig har Ulrikas mamma gjort. Jessica hade också en fast i rött och vitt.
Sammy 13 Månader. Hemma hos Mormor och leker med Morbror Linus leksaker.
Kram på er alla ♥

1 Maj 2011

Kom upp strax före nio. Har inte gjort så mycket under förmiddagen. Vattnat blommor, lite dator och matlagning. Det blev köttgryta och ris.
På jobbet var det en lugn och bra dag. de flesta maskiner gick över förväntan.
Eftersom det inte har hänt så mycket så får det bli några bilder.
Har tänkt mig ett Sammy tema den här veckan. det är ju hans födelsedag på fredag så jag tyckte det passade bra.
Mor och son verkar ha en trevlig lördagseftermiddag. Läsning och godis. Om ni undrar varför jag ser så rund ut på magen så beror det på att jag väntar Sofie. September - 87 . Sammy 5 År alltså.
En cykeltur runt Storbron. Undrar varför godingen har på sig slalomhjälmen istället för cykelhjälmen. Hösten - 87

RSS 2.0