31 Augusti 2012

Ja då var det sista dagen i denna månaden också. Nu är det bara fyra månader kvar sedan är det nytt år igen.Så även om det har börjat mörkna ute nu så dröjer det inte länge innnan vi går mot ljusare tider.
Hade klockan på halv åtta och döm om min förvåning när jag vaknade till den. I vanliga fall brukar jag alltid vakna lite tidigare. 
Hade tid för mitt årliga besök hos min läkare på vårdcentralen. Alla mina värden var tydligen jätte bra. Hon till och med talade om för mig att det syntes på mig att jag mådde bra. Det var ju trevligt att höra.
Däremot så berättade jag för henne om min sambo Herr Larsson som jag tycker har lite för högt blodtryck. Det tyckte hon också så nu har han fått en tid nästa fredag för att kolla upp blodtrycket.
På jobbet var det en för ovanligheten skull lugn dag. Beror nog på att de har kört ur några linjer för att klara av att ge de som vill ledigt på marknaden. Ja nu menar jag inte att alla kanske får men så många som möjligt iallafall.
När jag kom hem så satte jag igång med att baka två silviakakor så att vi har lite kaffebröd om det kommer några kaffegäster imorgon.
Sten-Åke jobbar natt på sitt extra jobb så stackars jag är alldeles själv. Får se om Simon dyker upp lite senare han är iallafall här eftersom hans väska stod på soffan i köket.
Ni får alla ha en bra natt.
Kram ♥
 
 

30 Augusti 2012

Sista tidiga morgonen för den här perioden. I dag har det varit fullt upp med data och pappersarbete. Märks att det är förmiddag och alla rycker i en från olika håll. Men dagarna går fort iallafall.
Efter att Sten-Åke och jag hade ätit middag som bestod av ris och köttgryta så började jag med årets marknadssoppa
Kålsoppa med frikadeller.
Nu skall jag lägga mig i ett skönt bad med min bok och slappa en stund.
Eftersom det inte har hänt så mycket så får det bli några av Jannes bilder.
 
Farfar och Marina på Farfars 60 - Årsdag. 11/10 - 69
Min far när hans skägg fortfarande var rött. En ung man med andra ord.
Kramen på er ♥
 

29 Augusti 2012

Min nya dag började klockan fyra idag. Fanns hur mycket bröd som helst på golvet när vi började vårat skift. Ärligt talat var det inte så mycket mindre när vi slutade.Hade TPM efter jobbet.
När jag kom hem var det bara att börja steka pannkakor på en gång. Efter maten så bestämde vi oss för att ta en cykeltur eftersom det var så underbart väder ute.
Vi åkte över stan hem. Nu börjar man märka att det är Oxhälja till helgen.
Vilket jobb att åka runt och sätta upp och plocka ner. Det finns jobb och det finns jobb. Ibland är man allt rätt nöjd med det man har ändå. 
Nu skall jag plocka iordning ryggsäcken för ännu en tidig morgon.
Ha en bra kväll.
Kram ♥

28 Augusti 2012

Ja idag blev det en liten slödag. Började redan i morse med tidningsläsning i sängen och lite halvslumring fram till halv tio.
Marianne ringde och det blev ett samtal på 45 minuter, lite småskvaller om ditt och datt.
Stenis hade spelat in Dallas avsnitten åt mig så jag kikade på de två sista under eftermiddagen.
När Sten - Åke kom hem så höll fisken på att brännas fast i stekpannan. 
Han hade köpt med denna present hem åt mig. Vi var ju tvungna att testa därför glömdes ju fisken bort. Men det gick bra, Stenis fick den mest brända ....
Sofie och Stefan kom en sväng de fick också provsitta massage dynan.
Nu skall jag bara förbereda mig för en tidig morgon, börjar ju jobba imorgon igen.
Kram ♥

27 Augusti 2012

Somnade inte förrän vid halv tre i natt så jag gick faktiskt inte upp förrän halv tio. 
Hade ju tänkt slippa åka och handla idag men det fattades lite varor som jag behövde så jag plockade ihop våra pantflaskor och åkte till ICA.
När jag kom hem så tog jag tag i gräsklippningen. Har även passat på att tvätta när vädret har varit så bra. Fast när jag kom upp var det bara nio grader och det blåste lite kallt.
I dag blev det kalopps till middag. Det var så länge sedan och jag hade riktigt längtat efter det. 
Strax före sex kom Lena hit så tog vi följe bort till Onute som skulle ha PartyLite visning hemma hos sig.
Här är det Onute, Eva och Inga - Britt som tittar i den nya katalogen som har kommit.
Amphone luktar och funderar på vilken doft hon skall välja.
Mina två trogna följeslagare Anette och Lena var ju också med förstås.
Veronica ( Anettes lillasyster ) håller på och lägger in beställningen på datorn. Det är hon som hade hand om visningen och försäljningen. 
Onute hade så mycket att bjuda på så man kunde inte smaka på allt för då hade jag rullat mig hem. 
 Det var en trevlig kväll och mycket gott att äta.
Kram ♥

26 Augusti 2012

Dagen började för oss här på Oscarsgatan halv nio. Det var en lugn förmiddag. Sten-Åke började med ett bad och sedan var det min tur. Blev lite dator och allmänt plock. 
Kom på att vi kanske skulle laga mat idag eftersom det skulle vara ett gäng matlådor i morgon.
Letade efter ett gott recept på fläskfilé på nätet.
Det här bestämde vi oss för att göra. Vi fick börja med att åka till ICA för vi hade inte alla ingredienser hemma. 
Det var lättlagat. Fast jag gjorde dubbelt av allt eftersom jag gjorde på två fläskfileér.
Vi blev tre som åt av maten för Simon blev hungrig samtidigt med oss.
Strax före halv sju kom Anette och hämtade mig till syjuntan hos Lena. 
När vi hade arbetat ett tag så fick vi lite paus för goda smörgåsar som Lena bakat.
Till efterrätt hade Lena bakat denna underbart goda kakan. Så egentligen skulle vi ha behövt att gå ut på en promenad efter allt frossande än att börja handarbeta. Lena har alltid någon ny kaka att bjuda på när vi är hos henne. Då brukar jag tänka att nästa gång vi är hos mig så skall jag också hitta på något nytt. Men det blir alltid samma gamla vanliga, för då har jag ju glömt bort att leta fram något nytt. Men får försöka nästa gång .....
Nu skall jag ta och äta några kräftor som Sofie, Stefan , Sten-Åke och Simon lämnade till mig. När jag åkte på syjunta så hade de ett litet kräftkalas här hemma. Får hoppas att det blir fler gånger så att jag också får vara med. Det var väldigt gulligt av dem att tänka på mig ♥
God Natt alla vänner !
Kram ♥

25 Augusti 2012

Sov riktigt gott i natt. Kände mig utvilad och redo för en ny dag vid halv nio.
När vi hade klarat av morgonbestyren så styrde vi bilen mot Kristinehamn och MIO. Vi har upptäckt att våran soffa har blivit rätt så sliten. 
Vi gick runt och provsatt alla soffor men ganska så fort föll vi för samma soffa. Så den här har vi betalat och beställt. Leverans mellan 4 - 8 veckor. Den kändes helt rätt för våra behov.
För att fira vårat köp gick vi på kondis.
Sedan strosade vi omkring lite i stan. Sten-Åke köpte sig lite nya kläder, två tröjor och ett par kalsonger.
Sammy och Anna skulle hem till Familjen Sandahl på kalas men innan de skulle dit så träffades vi på Köket och åt mat tillsammans. Det var en trevlig stund, god mat och mycket att prata om.
Strax efter att vi kom hem så dök lillebror upp. Här sitter han och kompisen Emanuel, naturligtvis är telefonerna med.
Sofie och Stefan tittade in när de kom från Nordmark. De hade varit där och städat i Stefans källare.
Så det var en rolig dag där jag har fått träffa alla mina barn.
Sten-Åke och jag avslutade denna underbara dag med en cykeltur. Det känns att hösten är i antågande, vi hade långärmat på oss. Annars hade man nog faktiskt frusit.
Nu blir det nog teve resten av kvällen.
Ha det gott alla godingar.
Kram ♥

24 Augusti 2012

Ja i dag är det precis fyra månader till julafton. Det är inte klokt vad tiden rinner iväg. Har även jobbet en hel period efter semestern och det känns nästan som att man skulle behöva ha semester igen. För det verkar krångla nästan överallt på den där fabriken. Det är ju stormöte nästa fredag då får vi säkert reda på vad dåligt det har gått för oss. 
Gick iallafall upp halv ett. Brukar sova gott när man har gjort sista natten men idag ville det sig inte riktigt. 
När jag kom till parkeringen på ICA så kände jag igen Far mins bil. Mycket riktigt så hittade jag honom och Gudrun när de gick borta vid leverpastejen. 
Efter att vi alla hade handlat klart så blev det en fika med lite småskvaller och titt i Jannes fotoalbum hemma hos mig.
Sten-Åke hann bara slänga in sin arbetsväska innan han hoppade upp på sin cykel och stack iväg på nästa jobb.Men det blir ett kort arbetspass, han slutar 21 nu ikväll.
Sofie och Stefan tittade in en snabbis på väg till affären. 
Nu har jag haft i lite färg i håret, så nu är det dags för duschen.
Hittade den här bilden från sommaren 1991 på mina två minsta godingar. Vet inte om jag har haft med den förut, men då får det vara en repris isåfall. 
Ni får alla ha en skön fredagskväll.
Myskram ♥
 

23 Augusti 2012 SIGNE - Dagen

I dag grattar vi alla som heter Signe ! Tänker då speciellt på min kusin Katrins flicka som har fått det fina namnet Signe. På bilden är det min Farmor som hette Signe. Det var kul att se att namnet kom från Skåne. Passar ju bra eftersom Farfar var från Skåne.
Natten på jobbet gick fort. Beror nog på att det är mycket att göra. Hoppas att sista natten också kommer att gå bra.
Somnade vid halv åtta. De första tre timmarna sov jag i sträck sedan vaknade jag en gång i halvtimmen. Gick upp vid halv två.
Kurt kom hit en sväng så vi satt ute på verandan och hade ett trevligt samtal om både det ena och det andra. Fast mest om Barilla. 
Sofie och Stefan tittade in en sväng innan de skulle hem till Stefans mamma på mat. 
Nu är det bara att ladda för sista natten.
Kram ♥

22 Augusti 2012

Hade ju hoppats på att jag skulle sova jätte länge idag. Men strax före åtta så åkte mina blå upp för en ny dag.
Marianne ringde under förmiddagen så vi pratade bort 40 minuter. Efter det gjorde jag mig iordning för att åka och uträtta lite ärenden. 
Under eftermiddagen började det åska och spöregna.
Sten-Åke hade spelat in det nya Dallas åt mig så jag satte mig i soffan och tittade på första avsnittet, tyckte det passade bra i regnvädret.
Dallas var sig likt en massa intriger. 
Maten idag blev köttbullar och potatis.
Nu har jag alldeles nyss kommit upp ur ett bad, där jag har försökt att ladda inför ett nattskift.
Ni får ha en bra kväll.
Kram ♥

21 Augusti 2012

Vaknade strax före åtta. Eftersom jag inte hade några ärenden innan jobbet så gick jag och småpysslade lite här hemma. Ansade och vattnade uteblommorna, lagade mat, tvättade en tvätt och naturligtvis satt en stund vid datorn.
När jag kom till jobbet så pratade jag en stund med en från det andra skiftlaget. Folk har haft semester men eftersom det är så jobbigt med vissa banor som bara krånglar och så värmen på det så blir en del människor alldeles uppgivna. Den jag pratade med tyckte jag synd om för hon var jätte ledsen för att hon inte hade hunnit allt hon skulle göra under skiftet.När man diskuterar jobbet så kommer det ju alltid upp att det var bättre förr. Men var det det ? Vi var ju själva yngre och då var ju det mesta lätt.  Men har man fastnat i ett negativt tänk så är det nog inte så lätt.
Det krånglade även på vårat skift, men vi får hoppas att det går bättre i morgon. 
Här kommer några gamla bilder från Jannes album
Farmor och Farfar på Jannes och Monikas bröllop. Farmor är lite allvarlig men Farfar verkar ha jätte kul.
Syster och Bror tar sig en svängom.
Ni får ha en bra natt alla mina vänner.
Kram ♥
 
 

20 Augusti 2012

Vaknade redan kvart i åtta. Men det var samtidigt rätt så bra. För jag hade bestämt med mig själv att jag skulle upp till vårdcentralen för att lämna prover. Ja jag har ju en tid hos läkaren den 31/8 och då skall man ju lämna fem dagar innan besöket. När jag kom dit strax efter nio så behövde jag bara vänta i två minuter. Det var en äldre dam som jag aldrig hade sett förut som skulle ta mina prov. Men efter att hon hade tittat på mina armveck så talade hon om att hon inte vågade sticka mig. Det känns ju verkligen betryggande. Det blev en annan sköterska som fick ta hand om mig. Hon lyckades perfekt för denna gång blev det bara ett litet rött märke, annars brukar jag vara blå i flera veckor.
Åkte till ICA för att fylla på mitt kylskåp. När jag stod i kön så var det ett pensionärspar före mig som hade storhandlat. Den som hade varit före detta par hade glömt en chokladkaka. Först såg det ut som att mannen skulle ge kassörskan chokladen, men antagligen eftersom inte hon såg honom så slutade det med att han stoppade ner den med sina andra varor. Visst är väl även detta stöld, även om det inte är från affären men den stackaren som hade glömt kakan kanske kom tillbaka och frågade efter den, och då fanns det ju ingen.
På jobbet har det varit varmt men ändå har tiden gått snabbt. Så med andra ord ett bra skift.
Här kommer några Janne bilder
 
Marina, Katrin och jag för 40 år sedan. Det var när Janne och Monika gifte sig.
Marina får sig en svängom med brudgummen.
God Natt Kram ♥

19 Augusti 2012

I natt sov jag någorlunda bra. Kände mig pigg både på jobbet och även hemma.
På jobbet flöt det på som det skulle , fast det var varmt. Behövde inte röra sig speciellt mycket för att svetten skulle rinna på ryggen. Duschen var klart efterlängtad.
När jag hade varit hemma en stund så dök Sofie och Stefan upp. Vi tog en liten fika tillsammans.
När ungdomarna hade åkt hem till Stefans mamma så började jag och Stenis med maten. Det blev grillat. Smakar alltid bra.
Sten-Åke var sugen att gå på bio och titta på denna film. Sagt och gjort så blev det. Filmen var helt ok, fast lite väl blodig ibland. 
Stenis köpte popcorn och dricka av Kullander innan filmen började. Det måste ju kännas att man sitter i en biosalong. Tror de flesta köpte med sig popcorn in.
Kram ♥

18 Augusti 2012

Ja denna natten var inte speciellt rolig. De få timmar som jag sov vaknade jag flera gånger i timmen. Men på jobbet gick allt bra. Det är tur att man piggnar till när man kommer dit. Beror nog på alla goa människor.
Blev smygfotograferad på vägen ut från Barilla. Det är Lena och jag som var nästan sist ut därifrån. Den som smög på oss var ju förstås min lilla gubbe ♥
Sten-Åke hade på förslag att vi skulle gå bort till Ceasar för att stilla våran hunger. Men jag kände inte för att gå ut. Så Sten-Åke gick bort och hörde efter om vi kunde beställa och ta med hem. Det slutade med att de gjorde iordning en bricka med två tallrikar med mat som Stenis kom hem med. Det smakade jätte gott.
När jag låg och slötittade på teven så kom våran Sofie och lilla Emilio på besök.
Han är så gullig lilla Emilio. När han kommer så går han alltid och hämtar sig lite lego och leker med. Fast idag nöp han mig i fötterna, Stenis gjorde det en gång och då tyckte lill killen att det var kul för jag skrek ju till lite grann som att det gjorde ont.
Nej nu skall jag göra mig klar och sätta mig framför teven en stund.
Kram ♥
 

17 Augusti 2012

Ja då var det slut på semestern för denna gång. Sov faktiskt  några timmar i natt. På något sätt så oroar man sig inte lika mycket som man gjorde förr. Jag tänkte att kommer jag inte ihåg allt direkt så kommer det nog under dagen. Samtidigt som det är skönt att vara ledig så är det roligt att träffa vännerna igen.
Däremot hände en tråkig sak, en av mina arbetskamrater blev dålig och fick åka ambulans till Karlstad. Men han hade hört av sig innan vi gick hem och då kände han sig mycket piggare. De skulle hålla honom  kvar för observation och lite olika provtagningar. 
Simon kom lagom tills vi skulle äta. Han skulle upp till ishallen för lite skridskoåkning. 
Sofie och Stefan tittade in en sväng för att låna en ficklampa. Misstänker att de skulle på spaning av kräftor.
Har suttit och tittat på Jannes fotoalbum och scannat in lite grann. Så här kommer ett litet smakprov.
En ung Far på 23 år med sina söta döttrar.
Den här tyckte jag var så gullig på farbror Harry och kusin Bosse. 
Nu skall jag ta och fixa mina smörgåsar som jag skall ha med mig imorgon.
Ha en go kväll.
Kram ♥

16 Augusti 2012

Min sista lediga dag och då vaknade jag ju naturligtvis halv åtta. Men det var ganska skönt ändå för då gick ju inte förmiddagen så¨fort.
Marina kom vid 12 - tiden. Vi satt och pratade på verandan först en stund men sedan satte vi oss i solen en timme och fortsatte prata naturligtvis.
 
Vi blev ju hungriga till slut så då promenerade vi bort till Palermo och köpte oss varsin sallad. 
Under tiden som jag fixade lite mat till Sten-Åke så passade Marina på att värma sig i solen.
Pappa kom alldeles lagom till lite fika. 
Marina och jag satt ute tills hon styrde kosan hem till Karlskoga vid 21.30 tiden. På slutet började det bli lite småkyligt och en del mygg. 
En liten trollslända hade lite problem med att hitta ut från verandataket, men tillslut så gick det.
Ja min sista lediga dag innan allvaret börjar igen var väldigt trevlig.Så nu hoppas jag att man är laddad för ännu ett års jobb innan det är dags för sommarsemester igen.
Godnatt Kram ♥

15 Augusti 2012

Eftersom det var så fint väder när jag vaknade så har jag tvättat täcken och allt annat som hör till sängen. 
Mamma ringde så vi pratade bort en halvtimme innan hon fick främmat. 
Fixade mina ärenden under förmiddagen. För sedan hade jag bestämt mig för att sitta i solen och ta ett fotbad, läsa i min bok och bara njuta av solen. 
Efter att maten och disken var avklarad så tog Sten-Åke och jag oss en cykeltur.
Vi fick ta vägen förbi ICA för jag hade ju glömt att köpa bananer åt honom. Vi köpte med oss varsin glass och cyklade till Möjligheternas trädgård.
Det fanns många olika sittplatser, vi valde detta för det såg lite kul ut.
Vi åt glass och satt ett bra tag och diskuterade lite av varje.
Fin utsikt hade vi också.
När vi kom hem så träffade vi Sofie en snabbis. Hon hade på sig sina nya glasögon som hon hade hämtat igår.
Äntligen har jag en trumpet som har slagit ut i blom. Får hoppas att de andra knopparna också hinner slå ut. Men om värmen håller i sig ett tag nu så blir det nog bra. 
Har städat badrummet, under och bakom badkaret. Det var en grej jag hade bestämt att jag skulle göra under semestern. Nu skall jag avsluta dagen med ett bad i mitt rena badrum och sedan krypa till kojs i min renbäddade säng. 
Kramen på er ♥

14 Augusti 2012

Vaknade till när det slog i ytterdörren strax före sex. Misstänker att det var Simon som fick bråttom när de kom och hämtade han och hans far. Men jag läste morgontidningarna och sedan somnade jag om till klockan nio. 
Klockan elva hade jag träff med de här goa brudarna på Skafferiet. Vi hade mycket att prata om när vi inte hade setts på en månad. 
Satt ute i solen och läste Allers en stund under eftermiddagen innan jag skulle börja med middagen. Det var jätte varmt och skönt.
Ringde upp till Farbror Janne för att höra om han var hemma. Eftersom de skulle vara hemma så åkte jag upp till dem.
Det blev många trevliga timmar med fika, mycket prat och så tittade vi på en massa gamla kort. Janne var så snäll och lät mig låna hem bilderna så nu har jag lite scanningsjobb framför mig. Men det är sånt som jag tycker är kul. Så det är nästan att jag önskar lite sämre väder imorgon. 
Innan jag åkte hem så gick Monika och jag runt i deras fina trädgård och tittade på alla blommor och Jannes vattenfall som passade in så fint bland alla växter. Ja det var en väldigt trevlig kväll som bara sprang iväg tidsmässigt. 
Nu känner jag att det börjar dra i mina ögon så då är det nog bäst att passa på och krypa till kojs.
Godnatt Kram ♥
 

13 Augusti 2012

Dagen började inte så jätte bra för Simon kom in och la sig vid halv sextiden i Sten-Åkes säng. Han var alldeles brännhet, feber. Huvudvärk och allmänt dålig. Så det blev till att stanna hemma från jobbet för Simons del. Däremot fick Stenis åka iväg på första arbetsdagen efter semestern. Till slut orkade jag iallafall somna om ett par timmar till. 
Strax före tio åkte jag ner till Mamma i Karlstad. Där blev det en god frukost ute på hennes fina veranda. 
Sedan blev det en biltur till Klässbol. För mig var det första gången men Mamma har varit där ett par gånger förut. 
Det var väldigt mycket turister som var där och handlade.Det är väldigt fina saker men det är ju faktiskt priser därefter också.
Vi fick även gå in och titta på vävmaskinerna. 
Det blev en fika på ett ställe som hette Kvarnen. 
Utsikt från vårat bord.
När vi åkte tillbaka till Karlstad så stannade vi till i Värmskog och köpte oss varsinn Lyx macka med räkor. 
Mamma skulle ha några grejor på IKEA så vi gick omkring där inne ett tag. Eftersom Stenis och jag har tänkt köpa en ny soffa nu i höst så hittade jag denna som skulle passa oss perfekt. Vi har ju pratat om att vi skall ha en som är skön att ligga i. Här har vi ju lika stor plats bägge två. Jag bara skämtar, ja inte att vi skall köpa en ny soffa men vi skulle aldrig köpa denna. Det var mest på skoj till Sten-Åke som jag tog bilden. 
När jag kom hem strax efter sju nu ikväll så mådde Simon bättre. Febern var borta men huvudvärken höll i sig. 
Ja det var ännu en trevlig dag att lägga till samlingen.
Kram ♥
 
 

12 Augusti 2012

I morse när jag skulle koka ägg så testade jag denna manicken. Skulle köpa med en till Marina när jag var till Ullared, då kunde jag inte låta bli att köpa en åt mig själv. Den kostade ju bara nio kronor. Men helt ärligt så fungerade den perfekt. Sten-Åke fick sitt ägg löskokt och mitt blev mittemellan som jag vill ha.
Eftersom det var fint väder så passade jag på att tvätta överdragen till soffan på verandan. Så nu är de rena och fina igen.
Eva från jobbet kom och hämtade sina Oriflameprodukter under eftermiddagen, vi fick en trevlig pratstund innan hon gick.
Ringde till Janne vid tretiden för att se om han var hemma, men de var väl ute när det var så fint väder. Hade tänkt mig dit för att titta på lite gamla kort. Men det får bli en annan dag. 
Middan blev spagetti och köttfärssås, har jag inte gjort på hela sommaren tror jag. 
Nu har jag legat i badkaret en stund så nu är jag redo för The Mentalist som börjar klockan åtta.
Sten - Åke har pratat med en gammal kompis i telefon i nästan en timme. han ringde från Thailand. 
Han ringde från sin dator på något vis, till våran hemtelefon.
Ni får ha en trevlig söndagskväll ! 
Kram ♥

11 Augusti 2012 Susanna - Dagen

Innan vi hade klarat av frukosten så dök Sofie och Stefan upp från Örebro. De hade tillbringat ett dygn där. 
De fick kaffe samtidigt som vi åt frukosten. Stefan gick upp och väckte Simon så han kom också ner. 
Sofie hade varit så gullig och köpt två krukor åt mig. Nu hade hon ju tur att det var min namnsdag också. 
För det var det ingen som visste förrän Mamma ringde och önskade mig en trevlig dag.
Sofie och Stefan 
Vi hann handla och kasta pappersskräp innan det var dags att åka ut till Nordmark för att titta på fotboll.
Det var Nordmarks A - Lag mot Veteranerna.
Stefan hade nummer 10 och spelade med veteranerna.
Simon kom också dit för att titta.
Han hade kompisen Emanuel med sig.
Domaren för dagens match var Anders Sandahl.
Jag trodde att veteranerna skulle ta A-Laget lätt men det slutade med vinst för A-laget 6-1. Veteranerna lyckades få till två självmål. Men det var en rolig match att titta på.
Sofie visar Stefan sin matchlott när matchen är slut, det stod 6-2 på den. Så jag tror hon tyckte de kunde ha gjort ett mål till.
Eftersom dagen gick så fort så blev det en beställning till La Strada, sallad åt mig och pizza till Larsson.
Ni får alla ha en trevlig lördags kväll ! 
Kram ♥
 

10 Augusti 2012

Det var en strålande morgon så frukosten avnjöts ute på verandan. 
Tog det lugnt under förmiddagen, det blev lite dator och bakning av en sockerkaka. 
Sofie och Stefan tittade in en snabbis innan de åkte till Örebro för ett dygn. De skulle shoppa och bo på hotell.
Sten-Åke och jag satte oss i solen med en kopp te och lite nybakad sockerkaka. 
I dag var det datarummets tur att få rent fönster och nya gardiner. 
Simon kom vid femtiden, då blev det grillat med tillbehör. Efter maten åkte han upp till ishallen för att vara med på ett ispass. De har ju redan is här i Filipstad. Så tidigt har de aldrig haft vad jag vet. Det brukar vara efter marken som de gör is. 
Det får bli några blombilder idag.
Älskar den lila färgen på lavendel.
Denna blå färgen är också fin.
Ha en bra kväll.
Kram ♥

9 Augusti 2012

Ja nu när vi var hemma och sov i våra egna sängar så vaknade vi inte förrän halv tio. Kylskåpet gapade ganska så tomt efter att Simon hade inventerat det när vi var borta. Frukosten fick bli äggröra och bacon, smakade bra.
Innan vi åkte till ICA så var vi bort till Barilla och lämnade tillbaka nyckeln till lägenheten. När vi kom hem så hade posten kommit och där låg lappen om att vi skulle ha lägenheten 6 - 8 Augusti. Tur att vi inte väntade på den i måndags.
Blev gräsklippning för min del innan lunchen. Var otroligt jobbigt att klippa, det var långt och lite fuktigt, men skam den som ger sig.
Lunchen intog vi på kinesen, det var buffé. Vi var de enda som satt ute. Men man måste ju passa på så länge vädret tillåter.
När jag var mätt och belåten så gick jag hem och putsade fönstren i Sofies gamla rum. Fattar inte varför man alltid skjuter upp sådana här saker, för när man väl börjar går det ju fort.
Sten-Åke fick också lite arbetslust så han satte upp våran nya taklampa till hallen. Skall bli kul att se hur den blir när det är mörkt.
Nu i kväll blir det tevetittande och kräftätning.
Kram ♥

8 Augusti 2012

I dag slog vi upp våra ögon strax före nio. Det blev frukost och städning av lägenheten. Precis när vi skulle gå så ringde mamma, pratade bort en stund med henne innan vi styrde kosan till Alingsås.
Vi hade sådan tur att vi blev sex stycken till den goda lunchen som Faster Ann-Marie bjöd på. Katrin och Niklas hade fortfarande semester och var alltså i sitt hus i Alingsås. Barnen hann vi aldrig träffa för de gick på seglarskola. 
Det blev en trevlig eftermiddag på Ugglevägen.
Niklas med sin svärmor Ann-Marie
Ja det var verkligen trevligt att träffa de här fyra. Synd bara att tiden går så fort när man har roligt.
På vägen hem så stannade vi till strax utanför Alingsås och köpte lite färdkost. 
Resan hem gick bra och som man säger Borta bra men hemma bäst.
Kram ♥

7 Augusti 2012

Vi vaknade strax före nio. Kände oss rätt så pigga även om inte sängarna är de bästa.Men det är väl som man säger, man får för det man betalar.
När vi hade ätit frukosten och gjort oss klara för en ny dag ställde vi in Gps:en på Karl-Eriks nya adress. 
Men Gps:en fick vi ingen hjälp av för den väntar nog fortfarande på en giltig Gps-signal. Tur att jag har en Iphone, den hjälpte oss istället. Så efter bara lite felkörning var vi framme på Fiolgatan 8.
Vi hade några trevliga timmar tillsammans. Det blev god fika och mycket prat.
Sedan åkte vi till ett stort köpcentrum. Frölunda Torg. Det var nog det största Shopping centrum jag har varit på i Sverige.
Efter några timmar så gick vi till en restaurang för att äta. Sten-Åke åt Raggmunk med fläsk. Jag åt kycklingspett.
Sedan orkade vi ett par timmar till i alla affärer.
När vi åkte hem så hittade vi på en gång och parkeringsplats vid huset. Så man kan säga att vi hade turen med oss.
Har försökt att lägga med några bilder men det vill sig inte. Gör ett nytt försök med det lite senare.
Ha en bra kväll.
Kram ♥
 
 
 
Fiolgatan 8. På fjärde våningen bor Karl-Erik och Evy. Som tur var så fanns det hiss.
Evy, Stenis och Kalle
Hit får ni åka om ni har vägarna förbi och många timmar över. Ett plus är ju att du har en stor plånbok också.
Sten-Åke provade lite kläder ♥
Vems mat tycker ni ser godast ut ? 
 
 

6 Augusti 2012 Jimmy 43 År

Detta inlägg är skrivet med min iPhone eftersom jag glömde sladden till datorn. Så nu blir det inga bilder från denna dag. Börjar med att gratulera min lillebror Jimmy som fyller 43 År. Hipp hipp Hurra ❤ Natten som var blev det inte mycket sömn. Simon kom inte hem från sin Norge resa förrän vid två inatt. Han hade hjälpt sin vän Rebecka med flytt mellan två lägenheter. Meningen var ju att Snibban skulle med till Oslo men han ångrade sig när han kom till Karlstad. Sedan blev det en del strul innan Simon kunde påbörja resan hem med en tom släpkärra. Kvart i sex var vi vakna allihop igen. Simon skulle till Karlskoga för att jobba,Sten-Åke och jag skulle åka till Ullared. När vi kom till Ullared började vi med att äta lite lunch på Harrys. Tur var det för idag var det hur mycket folk som helst inne på Gekås. Men vi fick ihop en full kundvagn utan större problem. När vi var nöjda med handlandet så styrde vi bilen mot Mölndal. Vi har hyrt Wasa lägenheten i två nätter. Efter att vi hade installerat oss i lägenheten så tog vi en promenad ner till centrum och en restaurang . Det blev fläskfilé på planka. Gottigott. Under kvällen har vi tittat på Wallander - Jokern. Stenis hade sett den tidigare men inte jag. Gott Natt Kram ❤


5 Augusti 2012

Vaknade vid niotiden. Sten-Åke sov fortfarande men jag smög så tyst som möjligt så han sov faktiskt en stund till.
Ringde till Pappa under förmiddagen för att höra om han var intresserad av att komma och äta  lasagne lite senare.
Det var han så kvart över två dök han upp.
Hade även gjort en silviakaka som vi hade till kaffet.
Det blev några trivsamma timmar tillsammans vid köksbordet.
Sofie tittade in en stund, fast när hon kom var kaffet slut så hon fick nöja sig med kakan.
Ringde till Faster och Farbror i Alingsås för att höra om de skulle vara hemma till onsdagen när jag hade tänkt hälsa på dem. 
Nu skall jag packa resväskan så att den är klar imorgon bitti när vi skall åka. 
Kram ♥

4 Augusti 2012

Vaknade strax innan Sten-Åke kom hem klockan nio. Han hade gjort färdigt sitt jobbpass då.
Sofie och Stefan tittade in på en liten fika under förmiddagen. Det har inte blivit så mycket gjort under dagen eftersom vi skulle på 100 - Årskalas ute i Nordmarks Folkets park klockan 17.
Klockan fyra vinkade vi av Simon och Snibban som skulle åka till Oslo för att hjälpa Rebecka att flytta ( Simons flickkompis ).
Efter det var det bara att göra oss iordning och hämta upp Ulrika för vidare färd mot Nordmark.
Här följer lite bilder från 100 - Årskalaset.
Vi började med att grilla oss lite kött, korv eller hamburgare.
Gunilla, Stenis, Piggen och Gert
Mor Gunilla med dottern Kim
Stefan och Melissa när det var dags för tipspromenad
Två goa kompisar Emilio och Svea
En liten goding till
50 - Åringens Mamma Gunilla 
Efter tipspromenaden var det dags för lite tårta och kaffe. Jag fick faktiskt ett pris på tipspromenaden. Fast det var ju tur att de frågade vad Jessica hette mer än Jessica för hade frågan varit vad Ulrika hette mer än Ulrika så hade jag inte klarat det.
Thimm 20 År Ulrika 50 År och Jessica 30 År.
Underhållningen stod gruppen Hets mot Folkgrupp för. Det var ett gäng duktiga grabbar och tjej.
Mamma Camilla med dottern Madelen.
En del passade på att ta sig en liten svängom
Ulrika gillade musiken
Christoffer " Jos " släcker törsten efter att han har dansat.
Sofie och Ulrika
Ulrika med sin lillasyster Malin
Ja det var verkligen en trevlig kväll ute i skogen. Tack alla inblandade.
Kramen på er ♥

3 Augusti 2012

Vaknade första gången kvart i åtta men eftersom Sten-Åke snusade och sov så gott ville jag inte gå upp för då hade han ju vaknat. Nästa gång jag vaknade var klockan halv tio.
Vid elvasnåret när jag var färdig med frukosten och lite annat smått och plock styrde jag bilen mot Karlskoga. Sten-Åke skulle börja jobba klockan 12 så han fick stanna hemma. 
Hämtade upp Marina det första jag gjorde sedan åkte vi till Bergslagscenter.
Där träffade vi på två glada semesterfirare Anton och Marie. Vi pratade bort en trevlig liten stund med dem.
Nästa stopp blev på Kartro där jag lämnade en bok till Sammy. De såg faktiskt ut att ha det ganska lugnt.
Erik hade också slut på semestern. Men de verkade ganska så glada ändå.
Marina och jag åkte in till stan där vi ( jag ) shoppade loss. Det blev en kjol, två toppar och en klänning. Får se om jag får någon användning av dem.
Efter allt handlande så blev vi ju hungriga, då blev det ett besök på Katrinedalskrogen. Jag köpte dagens pasta och Marina tog en sallad. Där satt vi och pratade bort en timme och hade trevligt.
Innan vi åkte hem till Marina var vi in en snabbis på Ö & B.
Det blev en the kopp och en glass tillsammans med syster och systerdotter innan jag åkte hem till Filipstad igen. 
Haft ännu en trevlig dag i mitt liv.
Kram ♥

2 Augusti 2012

I morse vaknade jag redan halv fem, vände och vred på mig i över en timme. Men nästa gång jag slog upp mina blå så var klockan nästan nio.
Efter frukosten så blev det till att bege sig ut på stan. Vi började med Barilla, jag hade beställt hyrning av lägenheten i Göteborg till veckan och hade inte hört någonting. De brukar alltid skicka ut ett papper. Så jag frågade om det hade blivit något fel. Något fel verkade det vara men jag skulle få mitt papper hemskickat iallafall. Synd om det finns en annan som har hyrt samtidigt med mig, för den alltså. 
Sedan blev det ett besök på ICA för att fylla upp skåpen igen.
Apoteket och Hjärterum. Vi avslutade med att gå till Folkets Hus
Där passade vi på att köpa några böcker av Arne Stjärnlöf som signerade sin nyutkomna bok.
Vi köpte med oss lite fikabröd och åkte ner till Pappa med nyckeln till Sälenstugan och en bok som tack för lånet.
När vi egentligen var på hemväg så började vi ju titta på lite gamla kort. Då sprang det iväg en trevlig halvtimme till.
Simon dök upp med sina vänner " Qvarna " och Linn. Vi satt och pratade med dem en stund ute på verandan. 
" Qvarnas " bil är till försäljning om det finns några hugade spekulanter. Utgångspris 53.000.
Nu får ni alla ha en trevlig torsdagskväll.
Kram ♥

1 Augusti 2012

Ja nu har vi kommit in i sista sommarmånaden, kan bara hoppas att det blir lite bättre väder nu.
När vi hade ätit frukost och städat stugan ordentligt efter oss så var klockan tolv. Då började vi färden hem till Värmland igen.
Vi stannade till i Vansbro för då började våra magar att kurra. Vi åt på en restaurang/ pizzeria som heter Selin. Maten smakade jätte bra.
När vi skulle åka ifrån Vansbro så upptäckte vi denna affär. Stenis har sett reklam från den på teven. Vi träffade på en av delägarna som var väldigt trevlig. Hon var hårfrisörska och hade haft egen salong i Filipstad en gång i tiden. Hon härstammade från Lesjöfors. Hon hjälpte mig med att ta fram ett schampo som jag skall testa på mitt hår.När vi kom hem berättade Simon att han hade beställt produkter härifrån.
Simon hade sparat ihop lite disk tills vi kom hem. Men eftersom han vet att jag inte gillar en massa disk så tog han tag i sin disk på en gång. 
Sebastian " Snibban " var med honom. Efter att de hade fixat iordning efter sig så försvann de ut . Det är väl inte lika roligt att vara här hemma när vi också är här.
Nu har vi bäddat rent i våra sängar så nu skall det bli skönt att lägga sig om några timmar.
Kram ♥

RSS 2.0