31 Januari 2012

I dag vaknade jag strax före åtte. Läste morgontidningarna i sängen innan jag orkade gå upp.
Efter frukosten åkte jag ner till Skafferiet och köpte två semlor.
Därefter åkte jag ner till Nykroppa och hälsade på Pappa. Så nu har vi äntligen bestämt datum för resan och kollat på ett ungefär vad kostnaden kommer att ligga på.
Med min vanliga tur så tappade jag naturligtvis påsen med semlorna. Blev lite kletiga.
Men de smakade bra ändå. Vi hade ett par trevliga timmar innan jag styrde kosan hemåt för att fixa mat åt mina två arbetare ( Stenis och Sofie ).
Eftersom det var fyra år sedan idag som Anita somnade in så hade jag tänkt att tända ett ljus hos henne.
Men när jag hade kommit halvvägs till Nykroppa så kom jag på att jag hade glömt ta med mig ett ljus. Nu löste det sig för Pappa hade flera hemma. Så jag fick tänt mitt ljus.
Sten-Åke och Sofie var gulliga och hämtade mitt Oriflame paket som hade kommit, vikt 21,5 kg.
Det har jag varit sysselsatt med i ett par timmar.
Nu skall jag förbereda för en tidig morgon. Slut på ledigheten.
Ni får ha en trevlig kväll.
Kram ♥

30 Januari 2012

Vaknade till vid åtta men slumrade om flera gånger så jag gick inte upp förrän vid tio.
Fick ett trevligt telefonsamtal av Birgit som ringde och tackade för blomman som vi hade gett henne när hon fyllde 90 år.
När jag gick ut i det -10 gradiga vädret så kunde jag inte låta bli att ta en solig snöbild. Synd bara att det är så mycket vackrare i verkligheten.
Sofie kom hit en stund efter att hon slutade jobba. Vi fick sällskap vid middagsbordet som idag bestod av ugnsbakad falukorv och potatismos.
Min kära data - Tore kom hit och hjälpte mig med att installera ett nytt virusprogram. Han tog även med sig den stationära datorn. Hårddisken som har pajat troligtvis. Det är tur att man har folk i närheten som klarar sådant som man själv går bet på.
Simon chockade mig nu ikväll. Han ringde och pratade bort 10 minuter av sin tid. Först trodde jag att han ville något speciellt men han ville bara prata en stund. ♥
Här kommer två bilder från nov 1996.
Vi passar chucken. Kolla in Simon. Han är inte helt bekväm med att ha en hund i sängen.
Emelie är och hälsar på oss. Troligtvis är det vid novemberlovet.
Nu skall jag ta mig en smörgås innan jag kryper till sängs.
Kram ♥

29 Januari 2012

Sten - Åke fick jobba övertid en timme så han var inte hemma förrän sju från sitt extrajobb. Blev nog trygg när han kom hem för jag vaknade inte förrän 10.45. Då tog jag mig ett bad innan jag fixade iordning frukost åt oss.
Vid 13 - tiden styrde vi kosan mot Karlskoga. Vi hann med Elgiganten, Ö&B och McDonalds innan vi åkte till Nobelhallen för att titta på Karlskoga mot Forshaga.
Carina och Stefan satt redan på plats när vi kom.
Här har Sammy precis gjort 2-3 målet. Glädjen var stor.
Forshaga har tagit Time Out. Det var en spännande match som slutade med vinst för Karlskoga med 4-3. Det var verkligen grabbarna värda.
Bröderna Svensson.
Cafeteriapersonalen. Kul att det finns en del eldsjälar som ställer upp.
Sten-Åke släppte av mig hos Anette när vi kom tillbaka till Filipstad. Det var dags för ett symöte. Anette bjöd på Tacos. Thomas var snäll och hjälpte henne med förberedelserna. Smakade jätte gott. Till teet fick vi en underbart god hallonpaj.
Har haft ännu en underbar dag.
God natt och Kram alla goa ♥

28 Januari 2012

Gick inte upp förrän 9.20 idag. Var iväg och fixade en blomma till Birgit som fyllde 90 År igår. Pappa kom och hämtade den när han var och köpte en blomma till henne. Han var ditbjuden till klockan ett så det passade ju bra.
Sten-Åke, Sofie och jag gjorde några timmar på stan. Vi började i det nya biblioteket.
Där förnyade jag mitt lånekort, Sten-Åke skaffade sig ett och så lånade vi lite böcker. Det var väldigt ljust och trevligt i de nya lokalerna.
Vi gick upp på övervåningen. Där var det stor-Loppis.
Emilio lekte i en kartong. Ulrika och Jessika hade var sitt bord där de sålde en massa prylar.
Sedan blev det ett besök på Café huset. Först verkade det som att det var fullsatt, men vi fick oss ett bord till slut. Det var trevligt med så mycket folk, många man kände igen och pratade lite med.
När vi kom hem så blev det en liten stund i soffan och min sköna filt som jag har fått av Simon.
I dag letade jag reda på ett nytt matrecept. Det blev en baconpaj.
Ringde och bjöd hit Sofie så att hon också fick lite mat i magen. Hon hade med sig lilla Melissa som hon skall vara barnvakt åt tills imorgon bitti.
Hade inte pratat med lillebror på hela veckan så han offrade tio minuter på sin mamma, när hon ringde upp honom. Han hade tänkt ringa , fast när sa han ju aldrig.
Sten-Åke åkte iväg på sitt extrajobb strax före nio. Han skall jobba vaken natt fram till sex imorgon bitti.
Nu blir det snart sängen för mig. Titta på teven och läsa lite.
Ha det gott.
Kramelikram ♥

27 Januari 2012

På jobbet var det super segt i natt. Sista natten brukar ju alltid rulla på av sig själv men icke i natt. Ändå var det inget speciellt som hände. Kände mig bara allmänt uttråkad.
Sov fyra timmar under förmiddagen.
Klockan ett hade jag och Yvonne gjort upp om att gå ut och luncha tillsammans.
Vi gick till Torggrillen där vi åt varsin Black & White. Smakade jätte bra. Det blev en långlunch, var inte hemma förrän halv fyra. Blir så när man har mycket att prata om.
När jag hade varit hemma i ett par minuter dök först Carina upp och sedan Sofie.
Fick en underbar tulpanbukett av Carina. Hon är allt alldeles för snäll den lilla människan. Roligt att bli uppskattad bara så där utan vidare.
Farbror Kurt kom och hälsade på. Vi pratade bort en liten stund innan jag och Stenis gjorde oss redo för att åka till Arvika och titta när Grabbarna skulle ha match.
Det var gratis inträde för det var Sponsor match. Där de som sponsrar betalar minst en krona för varje besökare. Det var mycket folk och ljus/show.
Efter tre perioder stod det 2-2 i matchen. Så det blev fem minuters förlängning, sedan straffar och sist sudden straffar. Det blev 3-2 till Arvika. Karlskoga fick iallafall med sig ett poäng hem.
Ett rådjur såg vi på hemvägen annars gick resan bra. Vi var hemma vid elvatiden.
Har haft en trevlig dag med goa vänner och en spännande match.
God Natt Kram ♥

26 Januari 2012

På jobbet under natten var det mesta bra. Lite brödkvalitet som krånglade bara. Men det fick tiden till att gå fort.
Sov mellan 7.45 - 12.45. Inte så mycket men det är så ibland.
Pratat med syrran Marina i telefonen en timme innan hon skulle iväg och jobba kvällspass.
Fick ett trevligt besök av Pappa. Han var inte här så länge men vi hann prata en del ändå.
Nu har jag tagit en liten lur på soffan i cirka en timme. Skall slänga en blick på Antikrundan eftersom den är från Filipstad. Blir till att göra sig iordning för sista nattpasset samtidigt.
Ha det gott alla vänner.
Kram ♥

25 Januari 2012

Härligt att ha varit ledig hela dagen. Synd bara att man måste ut och jobba två nattpass. Men det kommer väl att gå fort får jag hoppas.
Tvättat, handlat, lagat mat och tittat på de två sista avsnitten i min dvd-box. Första gången i hela mitt liv som jag har tittat så fort på någonting. Men det var en trevlig serie.
Sofie dök upp lagom till middagen, som idag blev köttfärslimpa och potatis.
Betalat räkningar och lagt en beställning till Oriflame. Egentligen har jag ju faktiskt hunnit med en hel del. Bara jobbdelen kvar.
Här är vi med Sammys klass på en vårutflykt vid Abbortjärn. Sten-Åke och Sofie på bilden.
Simon på sitt älskade Storbrodagis.
Ni får ha en trevlig kväll.
Själv skall jag försöka att ha en supertrevlig natt.
Kram ♥

24 Januari 2012

Ett fyrfaldigt leve för Eva som fyller 32 År idag. Jag hoppas att hon har haft en toppendag.
Under förmiddagen hade jag en tid på vårdcentralen för fotvård. En väldigt trevlig människa som arbetar med fötter. Det känns nästan som att man känner henne. Hon berättar om sin familj mm. Ja det var en trevlig timme.
Anette hämtade upp mig idag för vi skulle ha ett stormöte med cheferna innan jobbet. Vi kör bättre än vi säljer bröd. Lagret är nästan fullt så nästa vecka skall fabriken stå still i tre dagar. Ja det finns ju mycket annat att fixa med så jobb finns det ju åt oss. Men visst känns det lite skrämmande när det blir så här. Så gott folk se till att ät så mycket knäckebröd ni bara orkar.
Sten-Åke hade fin främmat när jag jobbade. Lille Viktor som hade tappat sin första tand. Ja vad säger man. Liten börjar bli stor. Tur att Stenis tänkte på att ta kort på lilla Virre så att även Moster fick se vad fin han hade blivit i munnen.
Gumman Sofie har jag suttit med i telefonen en sväng sedan jag kom hem från jobbet. Kul att höra att hennes dag varit bra.
Nu får ni alla sova så gott. Själv skall jag titta på ett avsnitt från  min dvd - box.
Kram ♥

23 Januari 2012

När jag vaknade så blev det ett väldigt jobbigt uppvaknande. Jag fick kramp i min vänstra vad direkt jag slog upp mina blå. Det blev som en stor knöl på vaden som jag fick massera. Har känt av vaden hela dagen, men det har börjat att bli bättre nu i kväll.
På jobbet har det varit en bra dag. Trevliga människor och maskiner som har skött sig som de ska.
Har inte så mycket att skriva om så det blir två bilder för att fylla ut lite.
Sammy när vi är i Linnebäck hos Marina med familj.
Sofie och Pappa Sten-Åke skall gå på Sammys skolavslutning.
Ni får sova så gott.
Kramiz ♥

22 Januari 2012

Sista tidiga morgonen för den här perioden. Jobbdagen flöt på bra. När jag kom hem så blev det till att göra sig iordning för en tur till Karlskoga.
Karlskoga grabbarna mötte Hallsberg. Vinst till Karlskoga med 5-2. Sammy gjorde ett snyggt 3-0 mål.
Efter matchen följde Simon med oss till Sibylla. Lite mat och en del prat med våran yngsting. Härligt att få träffa dem ibland.
Ett stort Grattis till kusin Viktor idag på VIKTOR - Dagen. Vi hoppas att han har haft en bra dag.
Nu skall jag krypa till sängs för man är lite mör i kroppen efter 3 tidiga morgnar.
Ha det gott.
Kram ♥

21 Januari 2012

Sov faktiskt bättre i natt. Brukar göra det när man har klarat av en fm. Gick upp 4.15 i morse. Det var tio minusgrader ute.
Om Anita hade funnits hos oss idag så hade vi nog varit på 70 - Årskalas i Nykroppa. Denna bilden är från 22 Januari - 91. Alltså dagen efter hennes 49 - årsdag. Det var när Pappa och Anita bodde på Hindersgatan i Karlskoga.
Även denna bild är från 1991. Det är från kusin Andreas dop i Lesjöfors. 26/5.
På jobbet gick det snabbt. Nu är det bara en tidig morgon kvar.
När jag stod i badrummet säger Sten-Åke -  konstigt vad disigt det har börjat bli ute. Speciellt på ena sidan av huset. Ja det kommer nog snart snö svarar jag honom. Efter en stund kom vi på att det brann i radhuslängen nedanför oss.
Säger bara stackars folk som blir drabbade. Vad jag har fattat som så har det tagit sig i alla fyra lägenheterna i längan. Det är full aktivitet runt omkring oss i kvarteret. Jag hoppas att alla människor har klarat sig.
Det luktar rök här inne hos oss så hur skall det inte vara ännu närmre.
Var rädda om varandra och ta till vara livet. Man vet aldrig vad som kan hända. Livet är skört.
Kram ♥

20 Januari 2012

Ja i natt blev det inte många timmars sömn. När klockan var två hade jag inte somnat ens en gång. Gick upp 4.15. På jobbet var det så mycket att göra så där hann jag aldrig känna efter att jag var trött.
Åkte till Skafferiet när jag slutade och köpte varsin baguette till Stenis och mig. De har vi ätit nu ikväll. Ganska bekvämt av mig för då slapp jag göra iordning någonting, ibland tycker jag att man har rätt att få vara lite lat. Min var med kycklingröra och Sten-Åke fick med salami och brieost.
Sofie kom in en liten snabbis när hon kom från jobbet ( Storbrodagis).
Nu skall jag snart göra mig redo för sängen och ett avsnitt av McLeod´s döttrar. Fattar inte att jag har tittat på 12 avsnitt på bara några dagar.
Ni får ha en trevlig fredagskväll och njut ordentligt ni som är lediga, det skall jag göra nästa helg.
Kram ♥

19 Januari 2012

I dag blev jag helt chockad när jag vaknade, klockan var 9.37. Men efter en stund kom jag på att det var lugnt, hade ju ändå inget speciellt för mig. När jag började läsa morgontidningarna ringde Marianne. Det blev en halvtimmes pratstund. Sedan var det bara att börja ta tag i dagen.
Ärligt talat har det varit en riktig slappardag. Tittat på fyra avsnitt av min dvd-box. Verkligen trevlig och rolig.
Gjorde iallafall iordning mat, Chili con carne. Det blev så mycket så jag bjöd hit Sofie. Hon blev kvar ett tag och tittade på ett avsnitt tillsammans med mig.
Nu har jag legat i ett skönt bad cirka en timme. Börjar ladda lite smått för att allvaret börjar imorgon igen.
Ringde en snabbis till yngsta sonen. Men som vanligt efter två minuter så hade han ingen lust att prata mer med mig. Undrar vad man skall prata med honom om för att han skall tycka att det är kul. Tydligen inte det jag pratar med honom om iallafall.
Här kommer några bilder från förr.
Sammy när vi är och hälsar på Marina och Eddie, när de bodde på landet utanför Avesta.
En allvarsam liten flicka. Nyss tagit hål i öronen.
Kusin Andreas hälsar på. Han är nog fyra år här.
Ni får alla ha en bra kväll.
Kram ♥

18 Januari 2012

Vaknade vid niotiden idag också. Verkar nästan vara inställd på den tiden när jag är ledig. Hade bestämt med mig själv att jag skulle baka bullar den här ledigheten. Brukar ju alltid göra på en liter men upptäckte att margarinet inte skulle räcka till det så det blev på en halvliter istället.
Nästa gång blir det också på en halvliter för vad mycket fortare det gick att göra på det. Kom ju på att det inte går åt så många innan de hamnar i frysen. Ungarna finns ju inte hemma längre. Man tänker fortfarande i gammalt tänk.
Har haft två trevliga samtal under em. Ett kort med Carina och ett längre med Marina. Pannkakorna var färdiga för att ätas annars hade det säkert blivit ännu längre.
Sofie kom hit efter jobbet så det blev lite pannkakor till henne också. Tur att jag gjorde dem på en liter.
Hade tänkt att jag och Larsson skulle gå ut på en promenad, men det hade ju blivit ett riktigt busväder ute. Vi slängde ut julgranen istället. Nu är all jul borta hos oss också.
Tittat på en film som gick på kanal 8 nu ikväll. Den hette Dragonfly. En film helt i min smak.
När jag skickade efter julklappar över nätet i julas så skickade jag efter en dvd-box till mig själv. McLeod´s Daughters. Jag har aldrig hört talas om den . Men den är bra. Skall titta på ett avsnitt innan jag lägger mig. Den handlar om två halvsystrar som ärver en egendom i Australien tillsammans. Den ena har växt upp där tillsammans med Pappan. Den andra är uppväxt i stan med sin Mamma. Har ni hört talas om serien ?
Det får bli en gammal bild idag också.
Sammy nyklippt, Anders Sandahl, Sofie överlycklig att få vara med de stora barnen. Erika, Sofie och Sammy var dagbarn hos hennes mamma Carina. Nu jobbar Erika hos mig på Barilla.
Ha det så gott alla mina vänner.
Kram ♥

17 Januari 2012

Vaknade runt nio. Blev lite dator innan jag åkte ner till stan för att träffa Anette. Vi hade gjort upp om en liten fikastund på Skafferiet.
När vi hade suttit där i cirka 1 ½ timme så kom Sofie för en fika innan hon skulle iväg och jobba. Hon hade varit på skolan under förmiddagen. Vi hade ett par trevliga timmar. Tack så mycket Anette för fikan. Nästa gång är det min tur att bjuda dig, du kommer inte undan vet du ♥
När jag kom hem så plockade jag ner alla julmagneter och bytte till de andra. Då hittade jag fyra biobiljetter som skulle gå ut den 19 januari. Sofie drog ihop lite folk så hämtade de upp Simon och åkte på bio i Örebro. Kul att biljetterna kom till användning.
Har skurat golv och städat i badrummet, så lite nytta har jag gjort idag iallafall.
Här kommer två gamla bilder.
Sofie när hon provar sin Farmors mössa.
Två tandlösa kompisar. Sammy och Fredrik. Tror de var sex år. Fredrik har utställning på museet Kvarnen i ett par veckor med sin konst. Skall försöka att få med mig Sten-Åke och gå dit och titta. Det som jag har sett på datorn ser väldigt bra gjort ut.
Ni får ha en bra natt.
Kram ♥

16 Januari 2012

Ja då har man klarat av den här natt helgen. Den gick bättre än förväntat. Skall sanningen fram så brukar ju de flesta perioder gå bra.
Sov cirka fyra timmar under förmiddagen. Eftersom vi inte hade handlat på några dagar så fick jag ta mig en tur till ICA.
När jag kom hem så plockade jag ner mina röda köksgardiner. Så nu under kvällen har jag satt upp blå - vit rutiga gardiner istället.
Maten idag blev fisk, mos, kall sås och rårivna morötter.
Efter maten så åkte Sten-Åke och jag till pappersåtervinningen med en massa skräp. Blev en tur till Wasa - butiken. Skulle handla åt Marinas kompis. Men det var ju inget smart drag att ha med Herr Larsson, jag trodde han skulle handla upp hela affären.
Hade lite mat över så Sofie kom in efter att hon hade jobbat klart nu ikväll. Skönt för henne att slippa laga mat när hon kommer hem sent.
Nu blir det två avslutningsbilder från Simons första album
Nu har vi kommit fram till sommaren 26 Juli - 91. Sitter själv.
Gillar att äta äpplen. 27/7 - 91. En liten go knubbis.
Ni får alla ha en mysig måndagskväll.
Kram ♥

15 Januari 2012

Natten på jobbet gick bra. Kändes nästan som att det var sista skiftet. Men det har jag i natt och jag hoppas att det kommer att flyta på bra.
Vaknade redan strax före tolv. Men efter cirka en timme så somnade jag om en timme till.
Sten-Åke åkte iväg till Karlskoga för att titta när våra grabbar skulle möte Köping. Han hämtade upp Carina och Stefan så de var med och hejade på laget och sin son.
Sofie kom in en sväng innan hon skulle iväg och handla.
La mig framför teven en stund. Men Marianne ringde så det blev ett samtal med henne på 30 minuter istället.
Följde Karlskoga matchen på nätet så jag såg att våra pojkar vann med 9-2. Ringde en sväng till mina söner för att höra vad de hade att säga om resultatet.
Nu blir det att ladda för sista nattskiftet den här perioden.
Kram ♥

14 Januari 2012

Natten gick fort. Hade en liten svacka vid tretiden, men sedan rullade det på igen.
Precis när jag skulle krypa till kojs i morse så kom yngsta sonen hem. Var en stor överraskning må jag säga. Efter lite prat så sa vi god natt och gick och la oss.
Vaknade till vid halv två. Låg kvar och läste i en bok. Hörde en svag knackning på verandadörren runt två. Det var kära Pappa som kom med tidningar till Larsson. Det blev en liten fika innan han skulle fortsätta till Karlskoga för att titta på Bofors matchen.
Sofie och Malte kom på eftermiddagen. Ann-Katrin jobbade dygn så Sofie hade varit hundvakt.
Hela glada gänget när Matte kom för att hämta hem sin snälla vovve Malte. Ann-Katrin hade med sig en pojk Viktor, som hon var barnvakt åt.
Vi satt och åt kinamat när Ann-Katrin kom. Efteråt såg det ut så här. Tror alla glömde bort att plocka undan efter sig. Ja inte riktigt alla. De två äldsta i sällskapet fixade bordet.
Nu börjar det bli dags att göra sig iordning för ännu en natt på Barilla.
Ha det gott alla.
Kram ♥

Fredagen 13 Januari 2012

Vaknade strax före nio. Låg och filosoferade och läste tidningen en stund innan jag gick upp.
Varit en tur till ICA. Tror alla passade på att helghandla när jag var där.
Plockat bort det mesta av julen. Det som är kvar är köksgardinerna och min fina julgran, som inte har börjat barra än. Det blir projekt på måndag när jag har gått av skiftperioden.
Gjort färdig almanacken till Lotta så nu skall den bara läggas på brevlådan.
Gjort en kyckling - pasta sallad som Stenis och jag har ätit framför teven. Tar med mig lite till första rasten på jobbet.
Pratat en stund med Åsa nu ikväll. Hon verkar vara så glad och nöjd med sin Iphone.
Eftersom det inte hänt så mycket så kommer det några fler bilder från 1991
Nakenfisen leker med alla leksaker på golvet. 5 Juni
Sofie och Simon leker att de kör bil. 7 Juni.
Ni får alla ha en bra och trevlig helg.
Kram ♥

12 Januari 2012

Vaknade strax före nio. Varit vaken flera gånger i natt på grund av allt regnande. Man kan ju tro att det har börjat om med höststormar och en massa spöregn.
Under förmiddagen så blev det lite dator, matlagning, undanplockning av lite tomtar. man hinner inte så mycket när man har em-skift.
På jobbet var det ganska rörigt och lite jobbigt i början på skiftet. Kände att huvudvärken var på väg. Men efter ett par timmar hade det lugnat ner sig och då fungerade allt som det skulle.
Det får bli några fler bilder från 1991
Här är vi på baby- sim. Syskon upp till fyra år fick också vara med. Vet inte vem som tyckte det var roligast Simon eller Sofie. 25 Mars.
Syrran Charlotte och kusinen Andreas var också med oss. 25/3
Det skall börjas i tid. När syskonen har lagt sig fick jag vara uppe och titta på en hockeymatch. Det verkar som att Simon gillade det redan då. 28 Mars
Godnatt Kram ♥

11 Januari 2012

Vaknade klockan åtta men tänkte ligga och dra mig en stund. Nästa gång jag tittade på klockan så var den redan nio.
Började med en köttgryta på en gång. Vill ju att köttet skall hinna koka så att det blir riktigt mört.
Blev en sväng till ICA för att fylla på lite i kylskåpet.
På jobbet har det varit en av de bättre dagarna. Det har rullat på som det skall och alla som jag har varit i samröra med har varit så glada. Kul när jobbdagen går fort.
Har inte hänt så mycket eftersom jag har jobbat em.
Därför blir det ett par bilder till från Simons första album
6 februari 1991. Morbror Niklas är och hälsar på. Ser ut som de allihop tittar på teven.
Plutten Simon 1 Månad, 8 februari 1991.
Nu skall jag ta mig en smörgås innan jag skall borsta mina tänder med min nya el-tandborste som jag fick i julklapp av min gulliga sambo.
Ha det gott alla vänner.
Kram ♥

10 Januari 2012

I dag grattas Sten-Åkes storebror Christer på hans 65 - Årsdag. Hurra Hurra !
Bilden är från Sammys dop 11/9 - 82
Sov riktigt bra i natt. Vaknade innan klockan. På jobbet har det rullat på som vanligt.
Vi hade AP - Möte. Men som tur var så blev det inte så långt utan jag hann upp till vårdcentralen till klockan tre.
Jag hade tid hos sköterskan. Mina värden från blodproven var helt ok och blodtrycket var 135/70. Det var lite roligt för jag tyckte att jag kände igen sköterskan. Hon frågade mig om vi inte hade träffats förut. Ja sa att det kändes så men inte på sjukhuset. Innan jag gick hem kom hon på att våran gemensama nämnare var min kompis Anette som bor i Stockholm. Sköterskan var ett år äldra än mig och tiden detta gällde var när vi gick på högstadiet. Helt otroligt ändå. Hon hade för sig till och med att vi hade skåpen i närheten av varandra.Det var ju mer än jag kom ihåg förstås. Vet iallafall att jag var med hem till henne en gång med Anette.Sköterskan menade på att vi kunde ju inte ha förändrats allt för mycket eftersom vi kände igen varandra. Ja det var faktiskt lite kul.
Pappa kom in på sen eftermiddagen. Han och Sten-Åke tog en fika under tiden som jag gjorde mig iordning för att ta följe med Anette bort till Bali och ett ljusparty.
Värdinnan Bali. Det var en trevlig kväll med många ljus att lukta på och gott fika.
Yngsta besökanden var lilla Melissa.
Nu är det dags att sätta sig framför teven en stund.
Kramiz ♥

9 Januari 2012

Vaknade inatt efter att jag hade sovit i två timmar. Låg och funderade på livet. Kom på att jag är en ganska så lyckligt lottad människa. Jag har tre fina barn som jag älskar över allt på denna jord. En gubbe som jag gillar skarpt. Människor både släktingar och vänner runt omkring mig som jag tycker väldigt mycket om. Ett jobb som jag trivs med, där jag har bra arbetskamrater. Jag har ett hus att bo i. Även om jag kanske vill göra om i det mer än vad vi hinner med så behöver jag ju inte frysa och nu när jag har fått sprutt på vattnet så är det en glädje varje gång jag diskar, tvättar och tar mig ett bad. Ibland är det nog nyttigt att tänka efter lite och inse vad livet är skört. Ja det vet vi ju sedan Sammy skadades och både överlevde och kan leva ett bra liv. Mitt motto för dagen är därför njut av livet och var rädda om varandra.
På jobbet var det en bra dag. Jag till och med lyckades fixa ett datafel som några andra hade gått bet på. Men fråga mig inte vad jag gjorde. Tryckte lite på några knappar och hux flux så funkade det igen.
Sofie gumman var hit en stund och kollade hur dagen hade varit.
Här kommer två bilder från Simons första dagar i livet.
Här har Sofie och jag varit ute med varsin vagn. Bilden är lite suddig men jag tycker den är lite kul. 29/1 -91
En stolt Far med sin sistfödda son. De andra två har gått och lagt sig då passar Sten-Åke på att mysa lite med lillebror. 2/2 - 91
Nu får ni ha en glad kväll.
Kramar ♥

8 Januari 2012 Simon 21 År

I dag klockan 12.03 var det 21 År sedan våran minsting föddes. Här är första bilden på Mor och son på uppvaket efter kejsarsnittet. Han verkar sova gott redan där.
Första bilden på syskonskaran. Det är på em den 8 januari när vi har fått komma upp på avdelningen. Sammy och Sofie var hos mormor under förlossningen. Hon kom upp med ungarna så fort de fick komma och hälsa på.
I dag vaknade vi före halv nio. Det blev en lugn förmiddag utan allt för många knop.
Vi var hembjudna till Carina klockan tre. Vi skulle gratta henne till de 50 åren som hon fyllde igår.
Hela Familjen Löfgren. Sally, Carina och Stefan.
Vi blev bjudna på god smörgåstårta och även vanlig tårta som deras svärdotter hade bakat. Allt smakade jättegott.
Vi satt och åt och pratade i ett par timmar.
Charlotte ringde under kvällen och vi hade ett långt och trevligt samtal.
Har även pratat med födelsedagsbarnet ett par gånger. Meningen var att han skulle ha haft match i Västerås idag. Det var därför vi hade kalaset i fredags. Men nu hade det laget dragit sig ur fick de reda på i går. Sånt kan man ju säga är typiskt. Men nu blev det väl rätt så bra ändå, även om det känns lite konstigt när han fick vara själv utan oss andra. Men som tur var så blev han bjuden på middag hemma hos storebror Sammy och Anna.
Nu blir det till att krypa ner i sängen för imorgon blir det tidigt uppgående.
Ha en bra kväll. Själv hoppas jag att jag får en träff med John Blund.
Kram ♥

7 Januari 2012 Min vän Carina 50 År

I dag blev det sovmorgon till halv tio. Tidningarna lästes i sängen innan jag gick upp och började med frukosten. Vi åkte ut en sväng och fixade lite ärenden. Har tvättat fyra maskiner idag. Annars har det varit en riktig slödag.
Börjat med att göra Lottas Almanacka för 2012. Visste inte om hon ville ha någon därför har jag legat lite lågt. Vill ju inte pracka på folk en massa grejer som de kanske inte vill ha. Bra när de säger till för då vet jag att det är idé att  lägga ner lite jobb på deras presenter.
Sofie kom in en snabbis när jag höll på med maten. Hon hade så bråttom att jackan inte åkte av ens en gång.
Maten blev iallafall kött, ugnsbakad potatis och grönsaker.
Britt - Marie ringde under eftermiddagen. Evy hade blivit bättre så nu låg hon på en vanlig avdelning. Det var skönt att höra att det går åt rätt håll.
Nu under kvällen har vi tittat på teven och käkat fruktsallad. Vet inte när vi gjorde iordning det sist. Det var nog på den tiden som ungarna var små och bodde hemma. Men det smakade jätte gott. Så det måste göras fler gånger.
Var rädda om varandra.Man vet aldrig vad som kan hända.
Kram ♥

6 Januari 2012

Gick upp vid nio. Var väl inte så där superpigg efter natten. Blev inte så många timmars sömn. Det var ju hockey som säkert de flesta vet.
Började förbereda för att ha Simons 21 - Årskalas här hemma på em.
Mamma ringde och pratade bort en halvtimme. Efter det fick jag lägga på ett kol för att bli färdig tills gästerna skulle komma.
Sofie och Morfar kom precis strax före huvudpersonen him self.
Vi började med att äta lite tacos. Jag tror de flesta blev mätta.
Viktor utmanade sin Morfar och gudfar i Memory. Ser ut att gå bra för lillgrabben.
Innan kaffet och tårtorna blev det paketöppning. Simon hade bra hjälp av lillkusinen.
Pappa och två av hans döttrar är lite nyfikna på vad Simon får i presentväg.
Viktor och Sten-Åke passade på att få sig en liten mysstund också.
Var ju tvungen att få en liten gruppbild på Morfar, några barnbarn och Anna ( Jennifers kompis )
Här vet jag inte vad min fina grupp håller på med. Morfar som sköter sig bäst.
Simon har satt på sig sin nya tröja som han fick av syrran. Allt verkar vara till belåtenhet.
Vill passa på att tacka er allihop för en trevlig em - kväll. Det blir många diskussioner och högt i tak, men det är väl så vi är när vi allihop vill höras ♥
Kram på er alla mina vänner ♥

5 Januari 2012

Den här underbara ungen har jag haft en trevlig Mor - Dotter dag tillsammans med.
Den här bilden är tagen på hennes 9 - Årsdag. Den älskade ridhjälmen fick hon av Morfar och Anita.
Vi styrde kosan mot Karlstad klockan 10. Först var vi inne i stan en sväng för Sofie hade några affärer hon ville titta i. Sedan åkte vi ut till Bergvik. När jag stod i en provhytt så ringde den älskade äldsta sonen och talade om att han inte kunde komma  hem till oss och gratta Simon imorgon. Simon har ju valt att bli firad hemma hos oss eftersom han bor i en liten etta med kokvrå. Vi har ju olika saker att göra så det är ju inte så mycket att göra åt. Vi får vara glad att så många andra har tid att komma hem och gratta våran lillebror. Nu har ju Simon tur att Sammy grattar honom på den rätta dagen istället. Annars kanske det hade känts konstigt för honom om ingen hade gjort det.
Sofie och jag åt mat ute på Bergvik innan vi styrde kosan hemåt.
När jag kom hem så blev det till att baka en tårta till morgondagen. Simon ringde under tiden och för en gång skull så hade han tid att prata med sin gamla Mamma. Nästan en hel halvtimme. Det var roligt att prata med honom utan att han blev lite smått irriterad på mig. Han brukar inte tycka om när jag ställer en massa frågor. Men idag kanske han tänkte på sina kommande födelsedagspresenter. Ja hur konstigt det än är så älskar man alltid sina barn ♥
Har varit i kontakt med Åsa och Markus under em - kväll. Markus och jag har börjat spela Wordfeud med varandra. Han har ju skaffat sig en iPad. Det verkar vara en kul leksak ungefär som Iponen.
Nu har jag legat och läst i badet en stund. Skall gå in och kolla i vardagsrummet om Herr Larsson sover. Han laddar ju för hockeymatcherna i natt.
Kram ♥

4 Januari 2012

Vaknade redan före klockan halv sju. Fixade lite ärenden under förmiddagen. Runt elva kom familjen Arvidson.
Här är det Pappa Markus med sina flickor Emma och julia.
Sofie kom också för hon ville hinna träffa dem en stund. Sofie med lilla Erik.
Började förbereda lunchen eftersom vi väntade främmat från Göteborg. Britt-Marie och Therese var på väg. Under tiden låg Sofie i soffan och njöt av en godisbit och tevetittande.
När jag trodde att Göteborgsfrämmaten kom då var det Carina som knackade på dörren. Vi pratade bort en stund innan hon skulle hem till sin lilla vovve.
Britt-Marie och Therese kom strax före klockan två. Vi tog en långlunch med mycket trevligt prat.
Halv fyra åkte vi mot Karlskoga eftersom Johan ( Thereses bror ) skulle ha match med sitt Boråslag mot Bofors.
Här är det fyra kusiner, ett kusinbarn och en farbror som väntar på att matchen skall börja.
Stackars Johan hann bara spela i tio sekunder innan han blev skadad. Eventuellt en spricka i ett revben. Matchen vanns av Bofors juniorerna med 7-2.
Hans-Erik kom ut en sväng och hälsade på oss. Han är tränare för Johans lag.
Vi var hemma i Filipstad runt åtta. Britt-Marie ringde till Karl-Erik ( sin Pappa) för att berätta om matchen. Då fick hon reda på att hennes mamma låg på lassarettet i Göteborg. Det är hjärtat. Så just nu skjutsar Sten-Åke och Sofie ner B-M och Therese till Karlstad där de möter upp Hans-Erik och Johan för vidare färd till Göteborg. Sten-Åke och Sofie åker tillbaka hit efter att ha släppt av flickorna. Nu får vi hoppas att allt går bra med Evy. Så typiskt att detta skall hända när så många av dem var här i Värmland. Man tänker på dem allihop hela tiden och hoppas att det kommer att gå bra.
Ja det har verkligen varit en händelserik dag i dag.
Kramar i mängd till er allihop ♥

3 Januari 2012

I dag blev det sovmorgon ända till halv tio. Under förmiddagen blev det mest en massa telefonsamtal. Sofie, Stenis, Mamma och Sammy tror jag det var.
Britt-Marie pratade jag med under eftermiddagen. När alla samtal var avklarade åkte jag en sväng till ICA. När jag skulle betala så ringde min vän Anette.
Anette hade jobbat så hon hade fått in några Oriflame beställningar åt mig. Jag åkte hem till henne för att hämta beställningarna. Det blev en fika och lite skitprat innan jag åkte hem och lagade mat.
Skickade ett sms till Sofie att det fanns ungstekt falukorv och mos om hon ville ha efter att hon hade stängt dagiset. När hon kom så gick jag och Stenis ut på en kort men intensiv promenad. Naturligtvis hade det börjat blåsa och komma ner snöblandat. Vi var ganska så blöta när vi kom hem igen.
Nu har jag lagt in några räkningar, bland annat den för vårat vatten.
Skall snart sätta mig i soffan och titta på andra delen av kronjuvelerna.
En sommarbild från 1991. En liten fundersam grabb. Undrar om det är sina syskon han kollar in.
Ha en bra kväll.
Kram ♥

2 Januari 2012

Vaknade halv nio. Gjorde mig iordning och åkte upp till Vårdcentralen. Skulle upp och lämna prov inför nästa veckas besök hos sköterskan.
När jag kom gåendes i korridoren stod en sköterska och höll upp dörren intill provtagningen. Hon undrade om jag skulle dit och det kunde jag ju bara svara ja på. Hon var jätte duktig, ett stick och så hade hon det blod hon behövde. Finns en sköterska som är urdålig där och jag var lite rädd att det var hon som skulle vara där. Men denna gången hade jag tur.
Klockan 11 hade jag bestämt träff med mina vänner för en fika på stan.
Det var de här flickorna Lena och Anette som förgyllde min dag. Vi satt och pratade och fikade i ett par timmar. Sofie-Gumman dök upp när hon hade jobbat färdigt ute på Storbrons dagis.
Sofie och jag fixade lite ärenden innan vi gick hemåt. Det blev apoteket, Begwalls, Kajs och
Blomsteraffären . Där köpte jag den vita krukan. När jag såg den i skyltfönstret blev jag helt såld på den. Sofie lurade in mig och sedan gick det ju inte att gå därifrån tomhänt.
Efter maten som blev spagetti och köttfärssås så pratade jag med Pappa i telefonen en stund.
Ni får alla ha en toppenkväll.
Kramiz ♥

1 Januari 2012 Nyårsdagen

Somnade inte förrän vid fyratiden i natt. Men vid halv tiotiden så var vi på benen igen.
Sofie dök upp under förmiddagen. Hon och hennes far bänkade ner sig i soffan. Halvslumrade och tittade på teven.
Men de kom snabbt upp ur soffan när vi fick främmat av nio resenärer som var på väg till Funäsdalen. De var kissnödiga så de behövde låna toaletten. Det nya året började bra med lite överraskningar. Var kul att få träffa dem alla en liten stund.
Sofie stannade kvar och åt lite mat tillsammans med oss. Det var pressad potatis och fläskkotletter i ugn.
Stenis och jag packade ryggsäcken med kameran och ljus. Sedan traskade vi iväg till kyrkogården.
Vi kände att vi ville börja året med att tända lite ljus för alla kära som vi inte har omkring oss.
Utsikt över vattnet mot kyrkan.
Nedanför korset ställer vi alltid vårat ljus till Sten- Åkes föräldrar.
Under kvällen har jag haft lite trevliga samtal i telefonen. Tiden sprang iväg.
Nu har jag tittat lite på teven och Stenis har somnat. Han skall ju upp och jobba i morgon.
Kramar på er alla ♥

31 December 2011 Nyårsafton

Vi gick inte upp förrän strax efter nio. Började dagen med en ordentlig frukost, fil med en massa goa bär på.
Suttit vid datorn under förmiddagen och fixat med lite almenackor.
Vi fick lite fika besök så här på årets sista dag. Två av dem träffar vi rätt så ofta och det är roligt.
Det blev ett besök i Daglösen under eftermiddagen. Alice fyller 70 År idag. Vi blev bjudna på både smörgåstårta och vanlig tårta.
Strax efter sju började vi färden mot Karlskoga. Vi var bjudna till Marina och Eddie på lite mat och bad i tunna.
Förrätten.
Varmrätten.
Efterrätten. Allt smakade suveränt gott. Marina hade verkligen lyckats med maten.
Vid elvatiden var det dags att göra sig iordning för ett dopp i badtunnan.
Nu var till och med käringarna redo. Kolla in att vi har mössa på huvet.
Vi hade ett par trevliga timmar i det varma och sköna vattnet. Full underhållning av raketer runt omkring. Eddie hade också lite raketer som han tände på vid tolvslaget.
GOTT NYTT ÅR till alla som jag känner ! Jag hoppas att vi alla kommer minnas 2012 som ett underbart år med många trevliga minnen och upplevelser.
Tack Marina och Eddie för en jätte trevlig Nyårsafton.
NyårsKram ♥

RSS 2.0