30 Oktober 2013

Ännu en bra natt på jobbet. Brödbrist på en del håll. Lämnade inte mycket i PIA:n ( hur mycket bröd vi har ståendes i kassett el ark ). 
Vaknade strax efter halv ett. Marianne ringde när jag hade varit vaken i fem minuter. Blev nästan en timme i telefonen. Men då hade jag vaknat till ordentligt när jag la på luren. 
Blev en tur till affären och sedan hem och göra mat. Det blev kyckling med tillbehör.
Vi blev fyra runt matbordet för Simon gjorde oss den äran att hälsa på.
Vi hade blivit hembjudna till Sofie på lite fika. Hon hade bakat en underbart god kladdkaka. Var mycket gott i och på den.
Vi blev många som invaderade Sofies hem. Pappa kom samtidigt som vi skulle åka bort till Finnshyttegatan. Vi hade några roliga timmar tillsammans.
Mina älskade ungar.
Har hunnit med ett skönt och avkopplande bad med nya Hemmets Journal.Har pratat bort en stund i telefonen med syster Charlotte.
Nu skall det inte dröja innan jag sätter på värmemadrassen och kryper ner i min säng.
Kram ♥
 
 
 

29 Oktober 2013

Natten på jobbet gick bättre än vad jag trodde att den skulle göra. Men jag måste ju erkänna att det var väldigt skönt när jag fick krypa ner i min säng. Vaknade redan före halv ett. Trodde att jag skulle orka somna om men det var tji.
Sofie och Abbe kom med en frukostsmörgås till fika. Sofie och jag hade mycket att diskutera så Abbe den lilla rackaren tog chansen.
Han får ju inte vara i någon soffa. Men när inte vi märkte något så hade han tagit sig upp i soffan och lagt huvudet på den sköna filten. Måste erkänna att det är väldigt svårt att tala om för honom att han inte får ligga där när han ser ut att ha det så mysigt.
Stenis och jag har slötittat på en film som gick på nån av kanalerna nu under kvällen. Hade tänkt ta mig en luring men det blev det inget med.
Kram ♥
 

28 Oktober 2013 Simon - Dagen

Vaknade redan kvart över sju. Eftersom jag skulle få främmat under förmiddagen så gick jag upp och började med att baka en Silvia kaka.
Det var min lillebror Linus med sin pojk Assar som kom och hälsade på. Egentligen var de i Karlstad men de tog med sig Farmor ( Rose-Marie ) på en liten utflykt till Filipstad.
Assar fick även träffa kusinen Sofie.
Assar och Abbe kom också väldigt bra överens.
Kimberly och Simon ( namnsdagsbarnet) kom också för att hälsa på våra Stockholmspojkar. Det var första gången de träffade Assar.
Tre kusiner i lite olika åldrar.
Vi hade några jätte trevliga timmar tillsammans.
Nu skall jag bara försöka att motivera mig för nattskift.
Kram ♥
 
 
 
 
 

27 Oktober 2013

Ja då har vi ställt om klockan för vintertid. Var riktigt skönt att få en extra timme i förmiddags. Gjorde väl inte så mycket mer för det men det kändes bra.
Sofie och Abbe tittade in en stund. Sofie jobbade också eftermiddag i dag.
Hann även ringa ett samtal till Pappa innan det var dags att sticka till jobbet.
På jobbet var det en bra dag. Vi hann till och med städa iordning i två skåp som vi hade fått underkänt på när vi hade revision på kontoret.
Nu har jag ätit tre hårda mackor med leverpastej så nu har magen fått sitt nu är det bara sängen kvar för idag.
Bläddrade i ett gammalt fotoalbum då hittade jag detta. Jag har funderat lite på när vi byggde verandan och det var tydligen 1996, för denna bilden är därifrån. Som synes så är den inte helt färdig för den är inte målad. Pappa och Anita är och hälsar på.
Ni får ha en bra natt.
Kram ♥
 

26 Oktober 2013

Sov bättre denna natt även om det var lite svettigt ibland. Blev tidningsläsning i sängen innan vi gick upp vid nio.
Åkte ut och fixade lite ärenden efter frukosten. Ett besök på återvinningscentralen och ett på ICA.
När vi höll på med maten så fick vi ett kärt besök.
Det var Farbror Kurt som kom in och berättade lite hur han har det. Var ett tag sedan vi såg honom så det fanns mycket att prata om.
På jobbet har det gått i ett. Viktoria kom och hälsade på oss. Det var trevligt för då slapp jag sitta själv när jag fick rast. Synd bara att rasten gick så fort, vi hade mycket att samtala om. 
När jag kom hem så hade min gulliga sambo fixat en räksallad åt mig. Han visste nog att jag var utsvulten.
Nu får ni ha en fortsatt bra Hallowen kväll.
Kram ♥
 
 

25 Oktober 2013

Har vaknat till och från under natten. Svettats och frusit om vart annat + tätt i näsan. Gick iallafall upp till slut vid niosnåret.
Sofie och Abbe kom in en stund under förmiddagen. Han är lite rolig för när han har hälsat och varit med en stund så går han och lägger sig på vardagsrumsmattan. Har aldrig hört honom skälla utan han är väldigt trevlig för att vara hund.
När det blev dax att åka till jobbet så stoppade jag i mig några panodil och lite nässpray i näsan. Det var en lugn arbetsdag.
Pojkarna har haft match hemma mot Kil. Det blev vinst med 4-3.
Hittade en gammal bild på mig och Sammy. Från 1984 tror jag.
Ni får ha en bra natt.
Kram ♥
 

24 Oktober 2013

Sista tidiga morgonen för denna period. På jobbet rullade det på som vanligt. Känt mig lite risig, nyser och näsan rinner. Så det enda vettiga jag har gjort sedan jag kom hem är att ha lagat mat.
Legat på soffan ett par timmar och slötittat på tv:n och telefonen.
Sten Åke Gogglade runt härom dagen och då hittade han en sida skriven av en gammal kamrat till Sammy som flyttade från Filipstad för länge sedan. Det var kul att läsa och bli påmind om den gamla "goda" tiden.
Killen som sitter i mitten längst fram med fotbollen är Sammy. 
Eftersom jag själv inte har så mycket att skriva om idag så håll till godo med detta.
Kram ♥
 
 

Simon Lindells proffsblogg

Vi på trappan

29 okt 01:00, 2012

 

 
 
På den tiden fanns det inga problem. Berlinmuren hade fallit och vi spelade fotboll på rasterna. Vi var bara 8-9 år, men höll ihop som om vi känt varandra en livstid. 
 
Jag sitter längst ner till vänster. Skor med kardborrband. Jag ville alltid köpa med snören. Men farsan lyckades ständigt övertala mig. "Du vet ju att du kommer snabbare ut på rasten om du inte behöver knyta."  
 
Det var vi: 82:orna. Jag trivdes alltid som en 82:a. Och det där gänget på trappan kommer alltid finnas där i en egen liten grop i hjärtat. Även om jag knappast kan påstå att jag känner någon av dem i dag. Jag flyttade från Filipstad några år senare, de blev kvar. Det är skitsamma nu. 
 
Jag minns er alla som om vi träffades i går vid den instängslade asfaltsplanen. Var och en av er har jag en speciell historia med. 
 
Han till höger om mig heter Per. Han: lärarns pöjk. Jag: pastorns pöjk. Fina pojkar.Vi snattade en porrtidning på macken när vi var nio. Såg ett par jättestora bröst på ett omslag. Aldrig sett något liknande. Världen stannade. Per stoppade hela vidundret under tröjan och jag sprang. Sprang för mitt liv medan Per blev tagen på bar gärning. Efter ett par hundra meter fick jag dåligt samvete för att ha lämnat min polare i sticket och gick tillbaka till macken. 
 
Våra föräldrar fick reda på allt sen. Men den officiella versionen var att vi snodde en Kalle Anka-tidning. Jag förstår än idag inte vad vi skulle med porr till? Vi var nio år! Och hur kunde någon gå på det där med Kalle Anka. Jag prenumererade ju på den...
 
Efter det trodde jag mitt liv var över. Jag var en tjuv och skulle aldrig kunna tvätta bort den stämpeln från mitt unga samvete. Hur skulle jag kunna få jobb med en sådan bakgrund? 
 
Men livet var ändå lyckligt. Både farmor och farfar levde. Vi seglade på somrarna. Ankrade vid små öar i skärgården. Spelade yatzy i solnedgången. De somrarna finns det inget Las Vegas i världen som kan knäcka. 
 
Pengar hade jag gott om också. Jag sålde jultidningar på vintern och fröpåsar på våren. Det var mest syföreningstanterna i kyrkan som köpte efter att farsan hetsat dem lite. All förtjänst sparade jag i en stor hästhandlarplånbok som jag ärvt från morfar. Jag var rikast i familjen, med råge. 
 
Sen kom hockeybilderna. Då blev jag besatt och investerade varenda krona. 
 
Lintotten med fotbollen i knät heter Sammy. Han var bäst i stan på hockey. En sommar fick han vara med på ett träningsläger med självaste Wayne Gretzky. Det fanns inget som kunde slå det då. Hade han varit några år äldre skulle han fått ligga med vem han ville. Killarna inkluderat. Sammy var vår fixstjärna. 
 
Sen var det Johan, Gary, Ekan, Rehn, Wessner, Putte, Daniel, Jonas och Henke.   
 
Ibland kommer de smygande en eftermiddag. Ibland golvar de mig som ett knytnävsslag om natten. Alla minnen. Alla ansikten på trappan. 
 
Vi var födda 82. Fortfarande barn. Ändå kände jag mig så mogen. Så levande. Har jag någonsin varit så levande? 
 
Farmor och farfar finns inte längre. Inga segel hissas. Men man får försöka se det positivt. Trots fadäsen med porrtidningen så löste det sig ju ändå med jobb till sist. I pokerbranschen är det inte så noga med bakgrunden...

 

 
Simon Lindell
 
 

23 Oktober 2013

Tidig uppgång 4:15. Dagen på jobbet var helt ok. Åkte hem och gjorde mig iordning för en färd till Karlskoga.
Hämtade upp Pappa i Nykroppa.
Vi mötte upp Stenis vid Granngården, där köpte vi solrosfrön till våra fåglar. De äter hur mycket som helst just nu.
Vi tre begav oss till Katrinedalskrogen där det blev lite middag.
Vid halv sex åkte vi till Bregårdsskolan. Där var det rock konsert. Det var Viktors skola från 6 -årsgrupp till 3:an som uppträdde. Marina med familj var också där och tittade.
Det var cirka 200 ungar och de var jätte duktiga.
Viktor står i mitten åt höger med ett par solglasögon på sig.
Efteråt samlades släkten och gratulerade Viktor till den lyckade konserten.
Andreas och Stenis.
Efter lite kramkalas så åkte vi hem till Filipstad och Karlskogingarna åkte hem till sig.
Nu skall jag ta lite nässpray och krypa till sängs.
Kram ♥
 
 
 
 
 

22 Oktober 2013 Niklas W 50 År

I dag börjar jag med att utbringa ett stort  HURRA ända till Birger Jarlsgatan i Stockholm. Det är Niklas som fyller 50 år. Denna bilden däremot är han bara 35 år på. Det är från när han gifte sig med min goa kusin Katrin den 14/11 - 98.Jag hoppas att han har haft en toppen dag.
I dag har jag känt mig lite halv deprimerad. Beror nog mest på vädret och att det är sista lediga dagen för denna period. 
Nu har jag sett det sista avsnittet av McLeods döttrar, känns lite konstigt. Vad skall jag hitta på nu när jag har lite tid över ??
Marianne kom in på en fika och pratstund. 
Sofie och Abbe trotsade också busvädret och kom för en liten pratstund. 
Pappa tittade in med lite tidningar till Larsson när han åkte från sitt möte på Kvarnen. 
Nu skall jag snart krypa ner i min nybäddade säng. Har lagt i värmemadrassen, så nu blir det till att njuta lite.
 
Kram ♥
 
 
 

21 Oktober 2013 Charlotte 44 År

Hipp Hipp HURRA för Charlotte som fyller 44 År idag. Jag hoppas att din dag har varit bra. 
Gick upp halv sex med en liten trött Viktor som åkte med Stenis och Sammy till Karlskoga. Inga problem med att få honom färdig tills de skall åka. Han hade en liten ficklampa som han tog med sig eftersom det är så mörkt ute, han är lite mörkrädd säger han.
La mig och läste morgontidningen men sedan gick jag upp och städade. Dammsög och torkade golv. Plockade ihop pappersskräp och plast. Samtidigt som jag åkte och slängde det så var jag in till ICA en sväng.
Pratade med Marina en stund i telefonen.
Klockan elva fick jag finbesök av mina vänner Anette, Anna och Camilla. Vi började med en kycklingsallad och sedan till kaffet blev det koskit. Några trevliga timmar med mycket prat blev det.
Dessa fina presenter fick jag av tjejerna ♥
Sten-Åke hade beställt saker från Kina och äntligen efter cirka en månad så kom hans paket.
Han hade nog inte riktigt trott på att han skulle få några saker.
Tre olika jackor med Harley tryck var det som han hade beställt. Helt otroligt men alla tre passade honom.Till och med ärmarna var tillräckligt långa.
Nu är det bara att vänta på våren.
Har hunnit med att prata med mina två andra systrar också.Samtalet med  Lotta blev inte så långt men då blev Åsas desto längre. 
Känner mig lite ruggig så jag skall ta och lägga mig i badet med min bok en stund.
Kramiz ♥
 
 
 
 
 
 

20 Oktober 2013

 I dag vaknade vi strax före åtta. Jag har sovit väldigt dåligt under natten. Men man kanske inte behöver så mycket sömn när man blir äldre .
En lugn förmiddag. Viktor har pysslat med att tejpa och rita, när han har tröttnat på det så har det varit mycket lego lek.
Viktor klädde sig i ny skjorta eftersom han ville vara fin när vi skulle hälsa på Kimberly och Simon.
Två goa kusiner som gillar varandra.
Efter lite fika hemma hos ungdomarna så följde Viktor med Sofie hem. De skulle städa åt blåöga och gå ut med Abbe.
Så här snygg var Abbe när de var ute på promenad.
Sten-Åke fick passa både Viktor och Abbe för Sofie och jag åkte hem till Anette på ljusparty.
Vi skulle ha syjunta efteråt. Jag stannade kvar och skvallrade lite med Anette och Lena men jag åkte hem några timmar tidigare än normalt. Viktor sov gott när jag kom hem, men nu är hans väska packad och mackorna han skall ha på hemfärden imorgon bitti är gjorda.
Ni får ha en bra natt.
Kram ♥
 
 
 

19 Oktober 2013

I dag fick vi sova ända till kvart över åtta. Blev väckt av den lille mannen Viktor när han petade på min kind. 
Efter frukosten så åkte vi till Karlstad för att fixa lite ärenden.
Innan vi åkte tillbaka till Filipstad så gjorde vi ett besök på McDonalds. 
När vi kom hem så passade vi på att plocka iordning med möblerna ute på verandan. Så nu kan det få bli vinter när det vill. Fast det får ju gärna dröja förstås.
Viktor blev lite baksugen så vi fixade iordning lite chokladbollar. Kladdigt och kletigt men smakade gott.
Nu har vi läst godnatt saga om Spökpappan i Simskolan. 
Så nu berättar Viktor sina framtidsplaner för mig. Han skall bli President i Karlskoga och heta Zlatan Svensson. Men när jag sa att man måste gå i skolan i många år för att kunna bli President så visste han inte riktigt om han ville det.Han gillar ju inte läxor.
Nu skall det bli en stund framför teven innan det blir sängen.
Kram ♥
 
 

18 oktober 2013

Natten på jobbet gick bra. Trodde att jag skulle bli tröttare än vad jag blev. Men sista skiftet klarar man allt. Fick trevligt sällskap med hem från jobbet. Rättare sagt så var han hemma före mig. Det var Simon som hade svärmor på besök. När jag kom hem så hade han dukat fram frukost åt oss. Blev en trevlig och pratsam stund innan vi gick och la oss.
Vaknade strax efter elva, blev inte så mycket mer sömn utan jag gick upp och gjorde mig iordning för att åka och hälsa på Carina.
Där blev jag först bjuden på smörgåstårta och sedan denna goda bakelse. 
Fick både blommor och presenter av min goda vän. De små änglarna som ligger på kortet fick jag av hennes hund Sally. 
När jag kom hem från Carina så blev det fullt hus här hemma.
Först kom Sten-Åke, Sammy och Viktor.
Sedan var det Siri och Sofie som kom. Paketet Viktor lutar sig mot fick han av Sofie.
Siri och Viktor ritar och får sig en liten pratstund.
Viktor hade en önskan och det var att få åka till Simhallen. 
Snäll Moster och Gudfar tog naturligtvis med sig pojken dit. 
Denna unge tror jag kan vara i simhallen hur länge som helst.
Ja vi fick några roliga timmar tillsammans.
Denna dagen har gått i ett så nu skall det inte dröja innan jag lägger mitt huvud på kudden.
Kram♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

17 Oktober 2013

Natten på jobbet gick bra. Fick en liten svacka mitt på skiftet när jag kände mig lite trött. Värre blir det nog i natt. Har sovit väldigt dåligt under förmiddagen. Känner mig som en påse nötter.
Har inte fått så mycket mer gjort än matlagning. Det blev soppa och pannkaka.
För att vila lite så har jag tittat på två avsnitt  av McLeods döttrar. Slumrade en timme så nu hoppas jag att natten kommer att gå fort.
Pratat en liten stund med syster Åsa.
Nu skall jag fixa iordning mina mackor och måla mig lite innan det är dags att gå ut i busvädret.
Kram ♥
 

16 Oktober 2013

Blev sovmorgon till halv nio. Låg kvar och läste morgontidningen, kollade även lite på telefonen innan jag gick upp.
Precis när jag hade gjort mig klar för att åka ut och fixa lite ärenden så ringde Sofie. Vi pratade ett bra tag tills jag kände att jag började bli varm. Satt ju färdigklädd förutom skorna. 
Var iväg till återvinningscentralen och sedan en sväng till Ica. 
Börjat plocka ihop lite ute på verandan. De varnar ju för att det kan komma snö snart så det är väl dags nu. Vi har ju verkligen haft tur både med sommaren och hösten i år.
Syster Marina ringde när jag tänkte ta mig några smörgåsar och en kopp the. Men det gick ju bra att äta samtidigt som vi pratade. Det blev ett jätte långt samtal. 
Maten i dag blev kalops och potatis. En maträtt som jag kan längta efter ibland. Rödbetor och rårivna morötter skall man ha till också.
Det får bli två gamla bilder idag också.
Denna bild är tagen hemma hos Pappa julen 1995. 
Sofie när hon åker skidor i början på året 1996. Ärligt talet så undrar jag varför hon har kjol på sig. Men hon gjorde väl som hon ville redan då. 
Nu har jag tappat upp ett skönt bad åt mig. Behöver det innan jag skall iväg på första nattskiftet.
Kram ♥
 
 
 

15 Oktober 2013

I dag under förmiddagen hade jag inga ärenden som var tvungna att göras ute på stan. Så jag började dagen med frukost i vardagsrummet och ett avsnitt av McLeods döttrar.Nu har jag bara två skivor kvar = åtta avsnitt. Jag kommer faktiskt att sakna denna serien när den är slut. 
Fick ett trevligt samtal med Syster Åsa innan jag åkte iväg till jobbet. 
På jobbet har det varit en bra dag. Fast på Västra sidan har vi hur mycket bröd som helst ståendes i kassetter. När jag räknade klockan nio så var det 108 kassetter. Ändå kör vi fyra maskiner med den brödsorten.
Eftersom jag mest har arbetat i dag så får det bli två gamla bilder från 1993.
En liten nyvaken kille. Maj - 93
Sammy har kalas för att han fyller 12 år. Kusinen Jennifer är här och grattar honom. Maj 93.
Kramiz ♥
 
 

14 Oktober 2013

Gick upp halv sex för att hjälpa Viktor komma iordning. Han var pigg nästan direkt. Det verkade som att han tyckte det var lite spännande att åka bil mitt i natten. La mig och läste tidningen efter att de hade åkt. Somnade om och sov till 9:20. Ändå har jag känt mig halv trött hela dagen.
Sofie och Abbe tittade in när de var ute på promenad. Hann inte så mycket innan jag skulle till jobbet. Handling och matlagning.
På jobbet var det en bra dag ändå kändes den seg. Men till slut blev klockan tio och man fick duscha och gå hem.
Sten-Åke har varit snäll och hämtat ut Oriflame paketet åt mig så jag skall fixa det innan jag lägger mig.
En bild från i lördags när Viktor var med Sofie till stallet.
Ha en bra natt alla.
Kram ♥
 

13 Oktober 2013

Sista tidiga morgonen för denna gång. Även i dag rullade allt på som det skulle på jobbet.
Strax efter att jag kommit hem så fick vi finbesök.
Det var Tore som kom för en kopp kaffe och lite småprat.
När Sammy kom hem efter en träning med småpojkar så blev det pizza och sallad till middag. Ingen kände sig upplagd för att göra mat.Min räksallad smakade jätte bra. 
Under kvällen så har jag suttit i badrummet och blivit underhållen av Viktor när han badade. 
En nybadad kille som kollar resultatet.
Vi hann även titta lite på Tingeling innan det var dags för Viktor att krypa till kojs.
Han skall ju upp tidigt imorgon bitti för att åka med Sammy och Stenis till Karlskoga. Där det vankas jobb och skola.
Visar några bilder som Sten-Åke har tagit när jag jobbade. 
De hade varit nere i Nykroppa på förmiddagen och hälsat på Morfar och Lemmy.
Sammy och Viktor matade änderna med gammalt bröd.
Hälsar på Nils Ferlin.
De hann kolla på flera av Filipstads sevärdheter.
Nu skall jag packa Viktors väska sedan blir det inte så mycket mer gjort innan sängen.
Kram ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12 Oktober 2013

Sov lite oroligt även i natt. Gick upp strax efter fyra. En lugn dag på jobbet. Är väldigt skönt när man inte har några dagtidare i hasorna. 
Stenis och Viktor mötte mig efter jobbet. Vi åkte iväg en tur till ICA. Jag hade kommit på att vi skulle ha lite tacomys med de som ville. 
Halv sex bestämde vi tiden till och vi blev rätt så många runt bordet. Stenis, Viktor, Morfar, Sofie , Stefan , Simon och Kimberly. 
Viktor hjälpte till med förberedelserna.
Viktor passade på att vara lite med Blåöga innan våra matgäster hade anlänt.
Även lite bollspel hanns med.
Efter maten så bjöd Viktor och Stenis på lite fyrverkeri.
Efter att vi tittat på fyrverkeriet så blev det kaffe och glass.
När jag var på jobbet så var Sten-Åke och Viktor med Sofie och hälsade på den hästen som hon brukar rida. 
Viktor är nog inte rädd för något djur tror jag. Här hjälper han till med att rykta hästen.
En härlig höstbild .
Nu börjar det kännas i kroppen att man har varit i farten ganska så många timmar.
Så därför får det bli en God Natt Kram ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

11 Oktober 2013

Vanade strax före fyra. Låg kvar och drog mig till tio över. På jobbet rullade det på bra. En lugn förmiddag för att vara vardag. Kom inte hem förrän strax efter tre eftersom vi hade en halvtimmes Tpm.
Abbe och Sofie kom och hälsade på. Abbe har hittat sig en favoritplats i vardagsrummet.
Conny kom med Viktor strax före sju. Vi gjorde oss i ordning direkt och åkte upp till Wasahallen. Stor kusinerna Sammy och Simon hade seriepremiär  mot Säffle. Matchen började inte förrän halv åtta.
Det var många goa vänner i publiken. Conny, Melissa, Ulrika, Viktor och Sofie.Stefan och Morfar var också där men de fastnade inte på någon bild.
Charmtrollet Melissa.
 
 
 
Här har Sammy lagt en straff. 
 
 
 
Det var en jämn match. Viktor och jag åkte hem när det var tio minuter kvar. Den lille mannen började att bli trött. Det var väl tur att vi åkte för det blev förlängning så Stenis kom inte hem förrän halv elva.
Filipstad vann till slut med 7-6. Sammy fick sätta en straff till. Han blev även utsedd till matchens lirare. Priset han fick var skänkt av Barilla. Så det blev lite knäckebröd. 
Nu är det dags för mig att komma i säng eftersom det är en tidig morgon även imorgon.
Kram ♥
 
 
 
 

10 Oktober 2013 Harry dagen

Ett stort GRATTIS till Farbror Harry på namnsdagen ♥ Jag hoppas att du har haft en toppen dag.
Sovit dåligt i natt, finns för mycket hjärnspöken igång. Får hoppas att det går bättre i natt.
Halv tio åkte Simon, Kimberly och jag mot Karlstad.
Ungdomarna släppte av mig hos mamma när de åkte till IKEA. Mamma fick skjutsa mig till Sjukhuset, jag hade en tid för mammografi.
Det var gjort på fem minuter. Vi åkte ut till Bergvik och tittade i lite affärer. Vi passade på att luncha när vi ändå var i farten.
Vi sammanstrålade hemma hos Mamma vid tretiden. 
När jag hade varit hemma en stund så kom Pappa. Han hade varit i stan och fixat lite ärenden. Det blev en liten fika tillsammans. Stenis och Sammy var också med på ett hörn. 
Nu är jag helt ensam hemma. Stenis är nere på Hertig Karl och äter god mat med sina arbetskamrater på boendet. Sammy är på träning. Så nu skall jag lägga mig i badet och försöka koppla av och njuta av tystnaden.
Kram ♥
 

9 Oktober 2013

I dag gjorde jag något som jag inte brukar börja dagen med. Frukost i vardagsrummet. Tittade på ett avsnitt av McLeods döttrar samtidigt som jag drack te och åt två hårda mackor.
Strax före elva kom min kompis Lena och hämtade mig. Jag blev bjuden på gofika nere på Skafferiet.
Fick även detta fina arrangemang. Vi hade några trevliga timmar tillsammans som sprang iväg alldeles för fort.
Mina fyrbenta barnbarn kom på besök under eftermiddagen tillsammans med sin matte Sofie.
Här fick vi även en bild på tre generationer ( Skämt ) för Morfar kom in och fick sig en kaffekopp tillsammans med Sofie.
Klockan 17 var vi ett gäng " kärringar " från skiftet som hade bestämt oss för att gå ut och äta lite god mat på Ceasar.
Lena och Yvonne har lite skoj tillsammans.
Susanne och Ann-ki.
Rawona och jag.
Anette och Susanne .
Efter att vi alla hade blivit mätta och belåtna så blev det dags för hemfärd efter ett par timmar. Kul att kunna träffas utanför jobbet. Att sitta i lugn och ro och prata med varandra, det behöver man nog ibland.
Fick ett jätte gulligt hemmagjort vykort på posten idag. Det var från mina brorsdöttrar, Jimmys flickor Etta och Jackie. Det värmde i Fasters hjärta att de hade gjort sig besvär med att göra ett eget grattiskort .
Nu under kvällen har jag även hunnit prata bort ett par timmar med Marina i telefonen. 
God Natt Kram ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

8 Oktober 2013

När jag låg och läste morgontidningarna i morse strax före nio så ringde Marianne. Hon skulle höra efter om det gick bra att hon kom in och hälsade på under eftermiddagen. Det blev ett samtal på 40 minuter fastän att hon skulle åka in hit. 
Sofie och Abbe kom in och sa Hej när de var ute på promenad.
Syster Yster Åsa ringde och vi hade ett långt och trevligt samtal fram tills att Marianne kom. Det var nog tur att Marianne kom annars vet jag inte hur länge vi skulle ha pratat.
Det blev ett par trevliga timmar vid fikabordet. Där vi dryftade både det ena och det andra. Var ett tag sedan vi sågs så det fanns mycket att prata om.
Marianne var så gullig och hade med sig detta till mig i födelsedagspresent.
Pappa kom in och fick sig en kopp kaffe. Det blev bara han och jag som fikade för Stenis fick samtal från sitt andra jobb så han fick sticka dit och jobba några timmar.
Var ett tag sedan jag såg Pappa så vi hade också mycket att prata om. Ibland blir det riktiga pratdagar. Det är roligt för vissa dagar kan allt bli väldigt tysta. 
Nu skall jag ta mig ett bad tillsammans med min nya Allers.
Kram ♥
 
 
 
 

7 Oktober 2013

I dag vaknade vi redan klockan åtta. När klockan var tio hade vi städat efter oss i stugan, ätit frukost och packat in i bilen. 
Resan hem tog lite mer än fyra timmar. När man kommer hem så är det nästan inte som att man har varit borta någonting. Handla , laga mat, bäddat rent i sängarna mm. Det är väl det som kallas för vardagen.
Sofie kom in och sa Hej innan hon åkte iväg och jobbade. Simon och Kimberly tittade in en sväng innan det var dags för träning.
Nu har även Guldmedaljören kommit hem. Han verkar nöjd och belåten men trött.
Här kommer några bilder från helgen.
Detta är när vi kom fram i fredags.Stenis visar på kartan vart vi bodde.
Sten-Åke fixar lite ved till brasan.
Det finns ett mysigt fik nere i Vemdalen som vi brukar besöka när vi är där uppe. Stenis åt godsaker och jag tog en tunnbrödsrulle.
Söndag morgon. Utsikt från stugan.
Mycket fina färger fanns det ute i naturen.
Vi åkte upp till Varggransfjället. Där fanns det en sjö med samma namn.
Det blåste väldigt kallt där uppe.
Har hittat min egen väg, kul.
Solnedgång från stugan igår kväll.
När vi åkte hem idag så stannade vi till vid en sjö och åt varsin smörgås.
Kramen på er alla goa vänner ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6 Oktober 2013

 
Vaknade vid halv nio. Eftersom inte vädret var det bästa under förmiddagen så slöade vi lite grann. 
Vid ett tiden så åkte vi iväg mot Vemdalsskalet. 
Där åkte vi till Varggransfjället. Vi traskade omkring och tittade på den karga naturen. Det blåste väldigt kallt där uppe. 
På hemvägen stannade vi till nere i Vemdalen och gick till Tonys Pizzeria. Det är första gången som den har varit öppen när vi varit här. 
När vi kom hem så kurade vi ner oss i varsin soffa och tittade på en dvd. Den sista mohikanen. 
Nu har vi även tagit helgens sista bastubad . Egentligen skulle jag vilja ha en bastu hemma. Men frågan är om man skulle använda den så mycket. Det kanske är för att man ingen har som man tycker det är så skönt. 
Nu avslutar vi kvällen med Wallander. 
Vill passa på att gratulera Sammy och Eaglesinlines laget som tog Guld nere i Tyskland.
Kram ❤️

5 Oktober 2013

 
Sov gott och vaknade inte förrän vid nio. Efter frukosten åkte vi till Vemdalen. Var på en Loppis, mysig inredningsbutik och Ica. 
Tog oss också en gofika innan vi åkte tillbaka till stugan. 
Det kom lite regn under eftermiddagen så vi tog oss en liten tupplur i varsin soffa innan vi gjorde oss i ordning. 
Sten-Åke bjöd ut mig på en tre rättersmiddag nere i Vemdalen på Husky. Det var en födelsedagsmiddag . Det smakade jätte bra alltihop. 
När vi var tillbaka i stugan igen så satte vi på bastun. 
Efter den sköna bastun blev det en film som vi lånat mig oss av Sammy. Bank Job, en sann film som var klart sevärd. 
Sammy och hans inlines lag har det gått bra för i Tyskland.  Vunnit alla tre matcher som de spelat så nu är det Semi i morgon mot ett Stockholms lag. 
Kram ❤️

4 Oktober 2013 Susanne (jag) 54 år ung

 
 
 
 
 
Var vaken en stund vid fyra i natt för att vinka av Sammy som är till Tyskland och spelar inlines denna helg. 
Stenis och jag gick upp vid åtta. Det tog sin tid att packa, handla och fixa iordning hemma innan vi kunde styra bilen mot Härjedalen och Björnrike. 
Vi var framme vid halv fem. Då hade vi tagit två stopp efter vägen. Ett stopp för att äta lite och ett stopp i Sveg för att komplettera handlingen. 
Nu ikväll har vi badat bastu och ätit räkor. 
Brasan är tänd så jag ligger i den ena soffan och myser och skriver blogg över telefonen. 
Kram ❤️
 
 

3 Oktober 2013

Vaknade redan halv sju av att jag hade jätte ont i halsen. Somnade om efter en stund och konstigt nog när jag vaknade en timme senare var det halsonda borta. 
Fick besök under förmiddagen. Fast först kom Sofie själv , då åt vi frukost tillsammans.
Nästa gång hon kom då hade hon lille Walter med sig. Abbe var med bägge gångerna.
Ett litet besök inomhus måste göras.
Walter och Sofie hade kul när de gungade i gungan..
På jobbet rullade allt på i sin vanliga lunk. 
När jag kom hem så stod det en för tidig present på köksbordet från Sofie,Stefan,Abbe och Blåöga. 
Helt underbart fin. Passar jätte bra ute på bänken. ♥
Nu är det snart dags att försöka gå och lägga mig så att jag orkar upp i bra tid imorgon.
Kram♥
 
 
 
 
 

2 Oktober 2013

Vaknade redan halv åtta men ändå kändes det som att timmarna inte räckte till för allt som jag skulle hinna innan jobbet.
Sofie och Abbe kom in en stund, men jag hann inte prata så länge med dem. Var på väg till affären när de kom.
Fattar inte vad fort timmarna går ibland. Synd bara att de inte gick lika snabbt på jobbet idag. 
Eftersom det inte har hänt så mycket här idag så får det bli två bilder från 1994.
Sammy och Simon i äppelträdet i Juli. Samma äppelträd som Simon hoppade ner ifrån 5 Augusti - 94 och bröt benet.
Simon tycker nog det är kul att få vara med de stora pojkarna.
Nej nu blir det till att krypa till kojs.
Kram ♥
 
 
 
 

1 Oktober 2013

Ja då har vi kommit in i " min " månad. Vaknade även i morse strax efter fyra så det var bara att gå upp.
Jobbdagen rullade på rätt så fort. Även denna förmiddagen var lugnare än vad de brukar vara. Vi hade APM efter jobbet, lika underhållande som vanligt.
Sten-Åke och jag åkte mot Hällefors framåt kvällningen. Grabbarna skulle spela träningsmatch mot Hällefors.
Sammy har nr 27. Efter första perioden hade Filipstad ledningen med 1-0.
Det var en match med rätt så mycket utvisningar.
Matchen slutade 4-4.
Simon tar lite fart.
 
Nu har jag ätit två kokta korvar så nu är det snart sängen som gäller.
God Natt Kram ♥
 
 
 
 

RSS 2.0